29/01/2016
Η Εθνική Τράπεζα μειώνει την προμήθεια στις κάρτες

 

Μείωση της προμήθειας για τις μικρής αξίας συναλλαγές με κάρτες αλλά και τη διάθεση φορητών τερματικών συσκευών για τη διεκπεραίωση συναλλαγών με κάρτες (mobile POS) ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στις πρωτοβουλίες της τράπεζας για τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας της αγοράς, την αύξηση των συναλλαγών και τη στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κατ' αρχήν, η Εθνική Τράπεζα μειώνει δραστικά την προμήθεια εκκαθάρισης συναλλαγών μέσω τερματικών συσκευών (POS).

Η προμήθεια που θα ισχύει από 15/2/2016 καθορίζεται σε 0,50%, για συναλλαγές έως 10 ευρώ, με όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες. Σύμφωνα με την τράπεζα, με τον τρόπο αυτό, η Εθνική Τράπεζα επιτρέπει σε χιλιάδες σημεία λιανικής πώλησης, σε όλη την Ελλάδα όπως ενδεικτικά, καταστήματα ψιλικών ειδών, mini market, περίπτερα, καταστήματα γρήγορης εστίασης, να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες, ακόμη και για αγαθά με πολύ χαμηλό περιθώριο κέρδους. Επίσης, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη διάθεση στην αγορά φορητής ασύρματης τερματικής συσκευής POS (i-bank mobile POS), η οποία συνδεόμενη με έξυπνες συσκευές (κινητά τηλέφωνα ή tablets), επιτρέπει την αποδοχή πληρωμών με κάρτες.

Η λύση απευθύνεται σε χιλιάδες επαγγελματίες (τεχνικά επαγγέλματα, ταξί, ιατροί, ασφαλιστές, κ.λπ.) επιτρέποντάς τους να δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους με κάρτες σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκονται. Το κόστος του i-bank mobile POS ανέρχεται στα 99 ευρώ πλέον ΦΠΑ και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για την απόκτησή του από τις 15/2/2016. Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds, παρέχει σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, εντελώς ανέξοδα για τον πρώτο χρόνο και με εξαιρετικά προνομιακή προμήθεια από το δεύτερο χρόνο και μετά, υπηρεσίες εκκαθάρισης πληρωμών στους πελάτες τους με χρήση κάρτας για τις online αγορές τους (υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου, i-bank e-commerce).

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90