31/12/2015
Δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά ανάμεσα σε μια αριστερή κυβέρνηση και τον σύνδεσμο των εργοδοτών

 

«Το πρόβλημα μ' εμάς είναι ότι συχνά η πολιτική συζήτηση ανάγεται σε προσλαμβάνουσες μιας άλλης, παλιάς εποχής, ότι μεταξύ ιδεοληψιών της αριστεράς και κυνικότητας της δεξιάς υπάρχει ένας μέσος δρόμος (που είναι) και κοινωνικά δίκαιος και οικονομικά αποτελεσματικός», σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας, σε συνέντευξη του, η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου της Οικονομικής Επιθεώρησης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

«- Απαιτείται κοινή αντίληψη των προβλημάτων και κατανόηση των μεγάλων αδιεξόδων που έχει συσσωρεύσει το χρεοκοπημένο αναπτυξιακό υπόδειγμα, για να γίνουν πράξη. Και, δυστυχώς, δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο, παρά την πολυετή κρίση.

- Ο ΣΕΒ έχει θεσμική υποχρέωση να συνομιλεί με όλους τους πολιτικούς χώρους και να επικοινωνεί με αποτελεσματικότητα τις θέσεις των επιχειρήσεων τόσο προς την εκάστοτε κυβέρνηση όσο και προς την εκάστοτε αντιπολίτευση. Δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά ούτε από τη δική μας πλευρά προς ένα αριστερό κόμμα ούτε και από μια αριστερή κυβέρνηση προς το σύνδεσμο των εργοδοτών».

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90