30/12/2015
Επενδύσεις από τον ΟΤΕ 2 δισ. ευρώ

 

Σε πάνω από 2 δισ. ανέρχονται οι επενδύσεις που έχει υλοποιήσει σε νέες τεχνολογίες και υποδομές ο όμιλος ΟΤΕ την τελευταία πενταετία, ενώ έχει προαναγγείλει επιπλέον επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. για την επόμενη τετραετία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2015 ο όμιλος ΟΤΕ πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς όσον αφορά στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς για παροχή νέων υπηρεσιών και ακόμα μεγαλύτερων ευρυζωνικών ταχυτήτων, σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές, με εξαίρεση τη διάθεση υπηρεσιών vectoring για ταχύτητες Internet έως 100 Mbps μέσω σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, όπου ακόμα αναμένει την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής.

Στην κινητή τηλεφωνία, μέσα στο 2015 αύξησε την πληθυσμιακή κάλυψη 4G σε 80%, προσφέροντας σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές υπερυψηλές ταχύτητες mobile internet, παραμένοντας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στην πρώτη θέση σε πληθυσμιακή κάλυψη με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Στις αρχές του 2015, ο όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στην εμπορική διάθεση και δικτύου 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced, διαθέτοντας εμπορικά ταχύτητες έως και 300Mbps.

Στη σταθερή τηλεφωνία, ο όμιλος ΟΤΕ συνέχισε την αντικατάσταση του δικτύου χαλκού με οπτικές ίνες, παρέχοντας πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές με την πληθυσμιακή κάλυψη να αυξάνεται σε 40%. Πλέον, πάνω από 1,9 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες έως 50 Mbps. Μέσα στο 2016 ο όμιλος σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την πληθυσμιακή κάλυψη 4G/4G+, αλλά και την κάλυψη VDSL. Ακόμη, εντός του 2016 θα λανσαριστούν υπηρεσίες υβριδικού Internet (ενοποίηση σταθερού και κινητού Internet), μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας Hybrid Access.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90