29/12/2015
Η ΜΕΤΚΑ ανέλαβε πτά έργα ύψους 112 εκατ. στο εξωτερικό

 

Tην επέκτασή της στον κλάδο ηλιακής ενέργειας φωτοβολταϊκών τεχνολογιών συνεχίζει η ΜΕΤΚΑ, μέσω της θυγατρικής της MΕΤΚΑ EGN, η οποία αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο φωτοβολταϊκών τεχνολογιών στην Ευρώπη. Ειδικότερα, η METKA EGN, (στην οποία η ΜΕΤΚΑ συμμετέχει με 50,1%), ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίων για την ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) καθώς και τη λειτουργία και συντήρηση (O&M) 7 σταθμών παραγωγής ενέργειας με χρήση ηλιακών φωτοβολταϊκών τεχνολογιών (solar PV), συνολικής ισχύος άνω των 116MW και με αξία συμβολαίου περίπου 112 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο συμβόλαιο αφορά σε μεγάλης κλίμακας έργο, ισχύος 57MW, στο Πουέρτο Ρίκο και έχει υπογραφεί με την Oriana Energy, LLC, θυγατρική του Ομίλου Sonnedix κορυφαίου Ανεξάρτητου Παραγωγού Ενέργειας (IPP) από μονάδες ηλιακής ενέργειας. Εκτός από τις εργασίες EPC της μονάδας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2016, η METKA EGN θα παρέχει επίσης υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης. Επιπλέον, έχουν υπογραφεί έξι ακόμα συμβόλαια, για έργα στο Ην. Βασίλειο, με κορυφαίους επενδυτές - μεταξύ των οποίων οι Lightsource και Moser Baer, οι οποίοι ήδη συγκαταλέγονται στο πελατολόγιο της METKA EGN, και η Canadian Solar που αποτελεί νέο πελάτη για την εταιρεία.

Σύμπραξη

Η METKA EGN είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης σύμπραξης της METKA και του Ομίλου παραγωγής ηλιακής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών ΕΓΝΑΤΙΑ, με στόχο την εξάπλωση στην παγκόσμια αγορά μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων. Η εταιρεία εξυπηρετεί σημαντικούς διεθνείς πελάτες, κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Ο όμιλος Εγνατία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989 με αρχική δραστηριότητα την κατασκευή ιδιωτικών κτιρίων στη Bόρεια Eλλάδα. Διαθέτει πλέον ισχυρή παρουσία στην αγορά φωτοβολταικών σε Eλλάδα, Aγγλία, Bουλγαρία, Pουμανία, Tουρκία, Xιλή, ενώ ως EPC Contractor δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών σε 7 χώρες της Eυρώπης, Aφρικής και M. Aνατολής.

Sonnedix

Η Sonnedix είναι Ανεξάρτητος Παραγωγός Ενέργειας (IPP) από Μονάδες Ηλιακής Ενέργειας, με επιτυχημένο ιστορικό υλοποίησης φωτοβολταϊκών μονάδων που χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και ανταγωνιστικό κόστος. Η Sonnedix που αναπτύσσει και κατασκευάζει μονάδες ηλιακής ενέργειας, έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί μονάδες ηλιακής ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90