Ενημέρωση >>Φορολογικά Νέα
01/06/2015
Άρθρο: Με μια Ματιά - Η προηγούμενη εβδομάδα

 

Μαρία Γεωργουλοπούλου / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Α'Τάξης

Στέλλα Τσιούλη / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Β'Τάξης

 

Καλημέρα,

Καλή Εβδομάδα και Καλό Μήνα σε όλους!

Ο πρώτο μήνας του καλοκαιριού είναι γεγονός. Υποθέτω ότι αρκετοί σήμερα θα επιστρέφουν από ένα όμορφο και ξεκούραστο τριήμερο. Για να πάμε γρήγορα-γρήγορα στην ανασκόπηση των γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 1. Οδηγός για την συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014
 2. Υποβολή φορολογικής δήλωσης - Ποιοι πρέπει να περάσουν από το Μητρώο της Εφορίας
 3. Απαλλάσσονται από την προσκόμιση δικαιολογητικών όσοι χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική υπηρεσία θεώρησης βιβλιαρίων υγείας
 4. Παράταση έως 26 Ιουνίου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων ανακοίνωσε η Βαλαβάνη
 5. Οριστικό τέλος στο αυτόφωρο για χρέη έως 50.000 ευρώ
 6. Υπέρογκα χρέη πνίγουν το δημόσιο με αποτέλεσμα εσωτερική στάση πληρωμών
 7. Επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη και κατάρτιση δέκα χιλιάδων ανέργων
 8. Ξεκινά η καταβολή των εφάπαξ από το 2013
 9. Στην ΤτΕ γίνεται κατεπείγουσα μεταφορά όλων των διαθέσιμων του Δημοσίου
 10. Φόρους 15% και 30% προβλέπει το νομοσχέδιο για την αποκάλυψη καταθέσεων στο εξωτερικό
 11. Αναζήτηση φθηνότερης χρηματοδότησης για τους Έλληνες εφοπλιστές
 12. Επενδύσεις ξένων επενδυτών σε ελληνικά startups

 

1. Οδηγός για την συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014

Δείτε και Κατεβάστε τον Οδηγό συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε2

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε3

 

2. Υποβολή φορολογικής δήλωσης - Ποιοι πρέπει να περάσουν από το Μητρώο της Εφορίας

Από την Εφορία θα πρέπει να περάσουν πρώτα, πριν υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ακόμα και αν είναι εξαρτώμενα μέλη, για να αποκτήσουν τον δικό τους ΑΦΜ, καθώς και όσοι παντρεύτηκαν ή χώρισαν το 2014, προκειμένου να ενημερώσουν το Μητρώο και να διορθωθούν τα σχετικά στοιχεία στο ηλεκτρονικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης. Επίσης φέτος δηλώνεται υποχρεωτικά ο Α.Μ.Κ.Α. του υπόχρεου και της συζύγου.

Πριν τη δήλωση Από την Εφορία θα πρέπει να περάσουν πρώτα, πριν υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, οι φορολογούμενοι που πρέπει να αποκτήσουν τον δικό τους ΑΦΜ ή όσοι πρέπει να διορθώσουν τα σχετικά στοιχεία στο ηλεκτρονικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης.

 

3. Απαλλάσσονται από την προσκόμιση δικαιολογητικών όσοι χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική υπηρεσία θεώρησης βιβλιαρίων υγείας

Όπως είναι γνωστό το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία μία νέα πρωτοποριακή διαδικτυακή / διαλειτουργική ηλεκτρονική υπηρεσία με τίτλο "Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων" (www.ika.gr/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους-Συνταξιούχους/Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων).

Μέσω αυτής της εφαρμογής, η οποία αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα πλεονεκτήματα της πληροφορικής, αντλεί και διασταυρώνει, σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες από τα ηλεκτρονικά αρχεία των αντίστοιχων Δημοσίων υπηρεσιών και φορέων (Υπουργείο Οικονομικών / Γ.Γ.Δ.Ε., Εθνικό Δημοτολόγιο, Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., Ελληνική Αστυνομία, Ο.Α.Ε.Δ., Ηλεκτρονική Γραμματεία Φοιτητών Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. κ.λ.π.), οι άμεσα ασφαλισμένοι μας (εργαζόμενοι και συνταξιούχοι) έχουν τη δυνατότητα να:

απογράψουν (απόδοση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α.) τον/την σύζυγο και τα τέκνα τους, που είναι ήδη καταχωρημένοι στο οικογενειακό τους βιβλιάριο υγείας και να τους αποδώσουν ασφαλιστική ικανότητα (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας).

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

4. Παράταση έως 26 Ιουνίου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων ανακοίνωσε η Βαλαβάνη

Συνολικά προχώρησαν σε ρύθμιση 505.000 φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και εταιρίες. 

Μετά από κύμα αιτημάτων προς το Υπουργείο Οικονομικών και παραστάσεις φορέων, μεταξύ των οποίων και των ενώσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε να υπάρξει μια- τελευταία- παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων έως και τις 26 Ιουνίου 2015, δήλωσε η Ν. Βαλαβάνη.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών λήγει σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, η ρύθμιση φορολογικών χρεών προς το Δημόσιο σύμφωνα με την πρόβλεψη του ν. 4321/2015.
Με ημερομηνία ενημέρωσης από τις Τράπεζες την περασμένη Παρασκευή, 22-05-2015, 505.000 φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις , ρύθμισαν χρέη συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Στις 38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης μέχρι σήμερα, ωστόσο, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

5. Οριστικό τέλος στο αυτόφωρο για χρέη έως 50.000 ευρώ

Οριστικό τέλος στο αυτόφωρο για χρέη έως 50.000 ευρώ βάζει η νέα εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, η νέα εγκύκλιος προβλέπει τη μη άσκηση ποινικών διώξεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έως 50.000 ευρώ.

Παράλληλα, η εγκύκλιος της Κ. Σαββαΐδου προβλέπει και τα εξής:

1. Αύξηση του ορίου του αξιοποίνου.

Αυξάνεται το κατώτερο ποσό της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς το Δημόσιο και τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, άνω του οποίου ζητείται η ποινική δίωξη των υπευθύνων, από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, σε πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ.

Αποποινικοποιείται, δηλαδή, η μη καταβολή χρεών για συνολικά ποσά μικρότερα των 50.000 ευρώ.

2. Κατάργηση αυτόφωρης διαδικασίας.

Καταργείται η διάταξη η οποία αναδιατύπωνε την αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος, ορίζοντας ως χρόνο τέλεσης αυτού το χρονικό διάστημα από την παρέλευση τεσσάρων μηνών μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της κατά περίπτωση προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής, καθιστώντας το εν λόγω αδίκημα διαρκές και συνεχές αυτόφωρο.

Με τις νέες διατάξεις επανέρχεται ο προγενέστερος της ανωτέρω διάταξης χαρακτηρισμός του εν λόγω αδικήματος ως στιγμιαίου, με χρόνο τέλεσης αυτού την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των οφειλών.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

6. Υπέρογκα χρέη πνίγουν το δημόσιο με αποτέλεσμα εσωτερική στάση πληρωμών

Σε εσωτερική στάση πληρωμών έχει οδηγηθεί εδώ και πολύ καιρό το ελληνικό δημόσιο το οποίο δεν πληρώνει κανέναν με αποτέλεσμα τα «φέσια» να αυξάνονται» ταχύτατα. Οι επιστροφές φόρων φτάνουν τα 4 χρόνια, οι προμηθευτές περιμένουν πληρωμές πάνω από 4,4 δισ. ευρώ ενώ κοντά στα 5 δισ. είναι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς νοσοκομεία και επιχειρήσεις από το χώρο της υγείας.

Βεβαίως, τα Ταμεία οφείλουν πάνω από 1,1 δισ. ευρώ στον Οργανισμό με αποτέλεσμα να μεγαλώνει αυτός ο φαύλος κύκλος χρεών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι παραπάνω εξελίξεις οδηγούν σε απόγνωση την αγορά, καθώς δημιουργούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις, μεταξύ και των ιδιωτικών επιχειρήσεων, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές. 

Η ίδια εικόνα παρατηρείται και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς αποτελεί καθημερινό πονοκέφαλο για τις διοικήσεις τους, η εξεύρεση πόρων. Στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί 2,3 δισ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων στις 29 Μαΐου και τις 2 Ιουνίου. Είναι άγνωστο όμως εάν το υπουργείο Οικονομικών θα καταφέρει να βρει περίπου 900 εκατ. ευρώ για να τα δώσει στο υπουργείο Εργασίας.

Τα υπόλοιπα με το έναν ή άλλο τρόπο (από δάνεια, τη ρύθμιση οφειλών και τις εισφορές των ασφαλισμένων) θα καταφέρουν να τα συγκεντρώσουν τα ταμεία, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, βρίσκονται υπό κατάρρευση λόγω της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους και της κρατικής επιχορήγησης.

Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο τρίμηνο του έτους εμφανίζουν πρωτογενές έλλειμμα ύψους 349 εκατ. ευρώ (από πρωτογενές πλεόνασμα 798 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014).

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

7. Επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη και κατάρτιση δέκα χιλιάδων ανέργων

Μία από τις λίγες προσκλήσεις που συνεχίζει να είναι «ανοικτή» για υποβολή αιτήσεων, είναι το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων “επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας”». Σήμερα θα υπενθυμίσουμε τα βασικά στοιχεία της πρόσκλησης, που έχει ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ και περιλαμβάνει αφενός δράση απασχόλησης, η οποία χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και αφετέρου δράση κατάρτισης, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα ώστε να απασχολήσουν επιδοτούμενους ανέργους σε νέες θέσεις εργασίας, ενώ προβλέπεται και η κατάρτισή τους στο αντικείμενο απασχόλησής τους. Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν από το πρόγραμμα είναι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιταγή επανένταξης αποτυπώνει τη μετατροπή της επιδότησης ανεργίας, για τους ανέργους που τη δικαιούνται, σε επιδότηση της απασχόλησής τους.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

8. Ξεκινά η καταβολή των εφάπαξ από το 2013

Ξεκινάει επιτέλους, όπως όλα δείχνουν, η καταβολή των εφάπαξ που είναι μπλοκαρισμένα από το 2013. Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, αποφασίστηκε ο νέος μαθηματικός τύπος με βάση τον οποίο θα υπολογίζεται το ποσό που δικαιούται ο κάθε συνταξιούχος. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά ο νέος αυτός τύπος φέρνει μικρότερες μειώσεις από εκείνες που αναμένονταν. Οι μειώσεις θα κινηθούν από 3% έως και 5%, όπως εκτιμά η επιτροπή που επεξεργαζόταν το θέμα των εφάπαξ.

Έτσι, ως το τέλος του μήνα θα έχει ξεκινήσει η καταβολή των εφάπαξ για όσους κατέβαλαν αιτήσεις μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013.

Την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν αναμένεται να πάρουν τα εφάπαξ τους οι πρώτοι 1000 δικαιούχοι. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταμείου πρόνοιας δημοσίου θα ακολουθήσει η καταβολή άλλων 1600 εφάπαξ.

Ο μέσος όρος των εφάπαξ που θα καταβληθούν ανέρχεται σε 28.500 ευρώ. 

 

9. Στην ΤτΕ γίνεται κατεπείγουσα μεταφορά όλων των διαθέσιμων του Δημοσίου

Πρόκειται για την ημερομηνία πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ. Ενδεικτικά, οι φορείς που προβλέπονται στην απόφαση.

Τη μεταφορά τυχόν υπόλοιπων λογαριασμών 1193 φορέων του δημόσιου έως τις 5 Ιουνίου στη Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει εξαιρετικά επείγουσα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα. Πρόκειται για την ημερομηνία πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ.

H επίμαχη απόφαση αφορά σε 1.039 λογαριασμούς, που τηρούνται στην τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και επτά στην Eurobank.

Όπως ορίζεται, «η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου» ενώ τα υπόλοιπα αυτά «εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, υπό τον ΚΑΕσόδου 3916 ‘Χρηματικά υπόλοιπα περιουσίας ειδικών ταμείων, λογαριασμών και νομικών προσώπων που καταργούνται».

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

10. Φόρους 15% και 30% προβλέπει το νομοσχέδιο για την αποκάλυψη καταθέσεων στο εξωτερικό

Για δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων στο εξωτερικό. Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την καταβολή φόρου 15% για τις καταθέσεις που βρίσκονται στις τράπεζες του εξωτερικού. Επίσης προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής ή αρχικής δήλωσης έως 31 Ιουλίου 2015 για την αποκάλυψη εισοδημάτων που δεν είχαν δηλωθεί στο παρελθόν ( έως 31 Δεκεμβρίου 2014) και την καταβολή αυτοτελούς φόρου 30% χωρίς πρόσθετους φόρους και πρόστιμα. Οι καταθέσεις του εξωτερικού θα νομιμοποιούνται και οι υποθέσεις για τα αδήλωτα εισοδήματα του εσωτερικού επίσης θα περαιώνονται σύμφωνα με τη ρύθμιση. Αναλυτικά η νομοθετική ρύθμιση που τέθηκε σε διαβούλευση προβλέπει ότι:

1. Φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας μπορούν να δηλώσουν έως τις …./ εντός ………… από τη δημοσίευση του παρόντος, κεφάλαια ή/και επενδύσεις οι οποίες βρίσκονται στην αλλοδαπή και για τις οποίες συνέτρεχε είτε υποχρέωση δήλωσής τους είτε υποχρέωση καταβολής φόρου σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, εφόσον καταβάλουν φόρο με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) υπολογιζόμενο επί της αξίας των κεφαλαίων ή/και των επενδύσεων που δηλώνουν.Για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής, τα κεφάλαια ή/και οι επενδύσεις αυτές πρέπει να υπάρχουν κατατεθειμένες ή επενδυμένες στην αλλοδαπή κατά την 30η Απριλίου 2015.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

11. Αναζήτηση φθηνότερης χρηματοδότησης για τους Έλληνες εφοπλιστές

Με την τραπεζική χρηματοδότηση να δυσκολεύει και να γίνεται όλο και πιο ακριβή, αρκετοί Έλληνες εφοπλιστές φέρονται να αναζητήσουν χρηματοδότηση σε διεθνή funds για να στηρίξουν την ανάπτυξή τους.

Όπως επισημαίνεται σε πρόσφατη έκθεση της Petrofin Bank Research, η οποία ειδικεύεται στα ναυτιλιακά δάνεια, αρκετοί πλοιοκτήτες στρέφονται σε επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού που προσφέρουν δάνεια σε ανταγωνιστικούς όρους, προκειμένου να αγοράσουν μεταχειρισμένα πλοία σύγχρονης τεχνολογίας, τώρα που οι τιμές είναι χαμηλές αλλά και για να κατασκευάσουν νέα πλοία. «Την ώρα που οι τράπεζες εμφανίζονται να θέλουν να μειώσουν την έκθεσή τους στα ναυτιλιακά δάνεια λόγω των αρνητικών προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας και των θαλάσσιων μεταφορών, τα funds έρχονται να καλύψουν το κενό που αφήνουν. Αρκετοί εφοπλιστές δεν αποκλείεται να προσφύγουν σε αυτά, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις εξαγορές μικρότερων εταιρειών με καλοδιατηρημένους στόλους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους», σημειώνουν αναλυτές της αγοράς.

Μπορεί, όπως λένε οι ίδιοι, οι εξαγορές αυτές για ένα με δυο χρόνια να μην παράγουν κέρδη, ή μπορεί και να εμφανίσουν ζημιές ωστόσο, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα συμφέρουν και είναι πολύ προσοδοφόρες. «Άλλωστε, η ναυτιλία είναι μια δραστηριότητα που αποδίδει σε βάθος χρόνου, και όχι βραχυπρόθεσμα», υπενθυμίζουν.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

12. Επενδύσεις ξένων επενδυτών σε ελληνικά startups

Επενδυτές από το εξωτερικό έχουν αρχίσει να προσελκύουν ελληνικές νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις (startups) καθώς μέσα στο 2015 έχουν ανακοινωθεί τουλάχιστον έξι σημαντικές επενδύσεις σε startups που έχουν την έδρα του ή διατηρούν σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας στη χώρα μας. Η αύξηση του αριθμού είναι εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι την πενταετία 2010 - 2014, οπότε και η «μόδα» των startups «χτύπησε» και την Ελλάδα, οι επενδύσεις που είχαν γίνει από ξένα funds σε ελληνικές μικρές αλλά καινοτόμες επιχειρήσεις δεν ξεπέρασαν σε αριθμό τις 6-7.

Αν συνυπολογιστούν και οι επενδύσεις που έχουν γίνει σε εταιρείες που ξεκίνησαν ουσιαστικά από την Ελλάδα και έχουν εδώ το βασικό κομμάτι έρευνας και ανάπτυξης αλλά την έδρα τους στο εξωτερικό (ΗΠΑ ή Βρετανία κατά κύριο λόγο), όπως είναι η Persado, τότε το συνολικό ύψος των επενδύσεων που έχουν γίνει τους πρώτους μήνες του 2015 εκτιμάται ότι πλησιάζει και ενδεχομένως να ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

Ο υπολογισμός είναι δύσκολο να γίνει καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως είναι αυτή του e-food.gr, το ύψος της επένδυσης δεν ανακοινώθηκε ούτε έχει υπάρξει διασταύρωση των ποσών που ακούστηκαν. Τα επενδυτικά κεφάλαια που βλέπουν τις ελληνικές startups προέρχονται κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, ενώ υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις επενδύσεων από Γερμανία ή Ισραήλ.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

Αυτή ήταν η ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων της εβδομάδας που μας πέρασε!

Ραντεβού την άλλη Δευτέρα !

Καλή Εβδομάδα και Καλό Μήνα σε όλους!

 

Πηγή: Μέλη της επιστημονικής ομάδας του Power-Tax.gr


efm_728x90