Ενημέρωση >>Φορολογικά Νέα
06/04/2015
Άρθρο: Με μια Ματιά - Η προηγούμενη εβδομάδα

 

Μαρία Γεωργουλοπούλου / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Α'Τάξης

Στέλλα Τσιούλη / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Β'Τάξης

 

Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και μπήκαμε στην εβδομάδα που θα μας οδηγήσει στην ανάσταση του Χριστού και στην Κυριακή του Πάσχα…

Ας δούμε, όμως εμείς όπως κάθε φορά, την προηγούμενη εβδομάδα ποιες παρατάσεις ανακοινώθηκαν αλλά και ποιες ειδήσεις πρέπει να ξαναθυμηθούμε.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 1. ΓΓΔΕ: Παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής του αρχείου βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων
 2. Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9)
 3. Όλη η λίστα Βαρουφάκη μεταφρασμένη στα ελληνικά
 4. Ανακοίνωση Ο.Α.Ε.Ε.: Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
 5. Βαλαβάνη: Ηλεκτρονικό «καταθεσιολόγιο» για την τελευταία 15ετία
 6. Βαρουφάκης –Βαλαβάνη: Αμετάβλητος ο ΦΠΑ σε τουρισμό, τρόφιμα και φάρμακα
 7. Χωρίς παρακράτηση φόρου εισοδήματος οι παροχές σε είδος
 8. Ειδοποιητήρια μέσω TAXIS για το ανεξόφλητο Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013
 9. Φόρος έως 33% για ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν το 2014
 10. «Ηλεκτρονικό κατασχετήριο» για οφειλέτες του ΙΚΑ
 11. ΕΒΕΑ: «Ξαφνικός θάνατος» απειλεί τις επιχειρήσεις
 12. Με το δεξί ο τουρισμός - Θετικό ξεκίνημα για αφίξεις και εισπράξεις

 

1. ΓΓΔΕ: Παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής του αρχείου βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων

Παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής του αρχείου βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2014.

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, εξέδωσε απόφαση με την οποία παρατείνεται έως και τις 27 Απριλίου 2015 η προθεσμία για την χωρίς πρόστιμο ηλεκτρονική υποβολή των αρχικών αρχείων των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι υπόχρεοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών αρχείων μέχρι και την 31.12.2015.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς – επιχειρήσεις, παρακαλούνται να υποβάλουν το σχετικό αρχείο των βεβαιώσεων όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου η ροή της υποβολής των δηλώσεων από τους φορολογούμενους να ολοκληρωθεί ομαλά.

Δείτε το Ημερολόγιο Υποχρεώσεων

 

2. Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9)

Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και μετά από αιτήματα που έχουν υποβληθεί προς τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ανακοινώνεται ότι, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση, θα παραταθεί μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2015 η προθεσμία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2015.Στην ίδια προθεσμία θα υποβληθούν και οι δηλώσεις στοιχείων (έτους 2016) για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την 31η Μαΐου 2015.

Δείτε το Ημερολόγιο Υποχρεώσεων

 

3. Όλη η λίστα Βαρουφάκη μεταφρασμένη στα ελληνικά

Αυτό το έγγραφο παρουσιάζει για πρώτη φορά μια περίληψη των μεταρρυθμίσεων και των νομοσχεδίων στα οποία πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση βάσει της συμφωνίας της 20η Φεβρουαρίου του 2015 για την επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Παρουσιάζεται στους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ως ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της τελικής αναθεώρησης του παρόντος διακανονισμού μέχρι τη συμφωνηθείσα ημερομηνία, τα τέλη του Απριλίου 2015.

Στο μεσοδιάστημα η ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να μοιραστεί τα πλήρη στοιχεία των τεχνικών προσαρμογών, που βασίζονται στις δημοσιονομικές προβλέψεις. Παράλληλα με το πλεονέκτημα της τεχνογνωσίας αλλά και την πρακτική εμπειρία των συνεργατών της, μπορεί να περιορίσει και ταυτόχρονα να βελτιώσει τις εκτιμήσεις.

Ο μεγαλύτερος στόχος του παρόντος εγγράφου είναι, σε πρώτη φάση, να ξεκλειδώσει η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση που θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της αλλά και να ανταποκριθεί στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έτσι ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να μπορεί και πάλι να εκδώσει ομόλογα στις ελληνικές τράπεζες και να χρησιμοποιηθούν ως αντίκρισμα από την ΕΚΤ.

Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτά τα βήματα είναι οι πλέον απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας έτσι ώστε να ξεκινήσει η ανάκαμψη από την κρίση των τελευταίων έξι ετών, οι συνέπειες της οποίας είναι ορατές και γνωστές σε όλους.

Η Ελληνική Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι ένα υπερήφανο και αμετάκλητο μέλος της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, η βιωσιμότητα της Ένωσης, και ιδίως του κοινού νομίσματος, είναι πλέον υπό αμφισβήτηση στο μυαλό πολλών Ελλήνων πολιτών, όπως ισχύει και για πολλούς από τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Το ερώτημα που απασχολεί όλους εμάς τους Ευρωπαίους είναι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη. Είναι αναγκαίο την παρούσα χρονική στιγμή, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, να ξεπεράσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να σφυρηλατήσουμε μια νέα σχέση μεταξύ των κρατών μελών, η οποία θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την επίλυση, τον αμοιβαίο σεβασμό και μια νέα ελπίδα για κοινή πρόοδο.

Επείγει το να κλείσουν τα βιβλία του προηγούμενου προγράμματος με την ταχεία ολοκλήρωση της τελικής αναθεώρησης, έτσι ώστε η Ελλάδα και οι εταίροι της να μπορούν να προχωρήσουν σε νέες διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσει μια νέα εταιρική σχέση καθώς και να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο για την εξέλιξη και την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

4. Ανακοίνωση Ο.Α.Ε.Ε.: Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Νέο πλαίσιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην Ν.Α.Τ., θεσπίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν.4321/2015 θεσπίζεται,  με το οποίο προβλέπεται:

 • εφάπαξ ή τμηματική εξόφληση με σημαντικές εκπτώσεις (έως και 100%) στα Τέλη Καθυστέρησης και το, από 1.1.2013, επιτόκιο,
 • μεγάλη διάρκεια τμηματικής καταβολής (έως και 100 δόσεις),
 • μη επιβάρυνση οφειλών έως 5.000€ με τόκο αποπληρωμής,
 • επιβάρυνση των άνω των 5.000€ οφειλών με μειωμένο επιτόκιο αποπληρωμής (3% ετησίως),
 • δυνατότητα ετεροχρονισμένης ένταξης στη ρύθμιση ασφαλισμένων που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα και έχουν μηδενικό εισόδημα κατά το οικονομικό έτος 2015,
 • αυτοδίκαιη ένταξη σε 100 δόσεις, των ασφαλισμένων που τηρούν τους όρους του προσωρινού διακανονισμού Ν.3943/2011 και το υπόλοιπο της οφειλής τους είναι άνω των 15.000€,
 • ευνοϊκούς όρους τήρησης της ρύθμισης.

Για να δείτε τη σχετική εγκύκλιο  πατήστε εδώ.

Για να δείτε συνοπτικά τους όρους ρύθμισης  πατήστε εδώ.

Το νέο πλαίσιο ρύθμισης σε συνδυασμό με τη δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος επιλογής κατάταξης έως και τρεις (3) κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, καθιστούν εφικτή τη δυνατότητα ανταπόκρισης των ασφαλισμένων στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Οργανισμό.

Η ένταξη στη ρύθμιση συμβάλει στην οικονομική σταθερότητα του Οργανισμού και παρέχει στους ασφαλισμένους/οφειλέτες όλα τα δικαιώματα του ενήμερου ασφαλισμένου (ασφαλιστική ικανότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, συνταξιοδοτικές παροχές).

 

5. Βαλαβάνη: Ηλεκτρονικό «καταθεσιολόγιο» για την τελευταία 15ετία

Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με τη δημιουργία ηλεκτρονικού «καταθεσιολογίου» σε βάθος 15ετίας προαναγγέλλει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη με συνέντευξή της στην Αυγή της Κυριακής. 

Η υπουργός τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο «θα δώσει τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας και θα διευκολύνει σχεδιασμούς της κυβέρνησης για δυνατότητες "εθελοντικής δήλωσης", χωρίς ποινικές συνέπειες, χρήματος από φοροδιαφυγή -και όχι βέβαια από "μίζες" ή άλλες εγκληματικές δραστηριότητες- που υπάρχει ή πέρασε από τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα κι εξωτερικό».

Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σχεδιάζεται ακόμα διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα, επέκταση των πληρωμών με κάρτες, έλεγχοι των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και οι «τριγωνικές συναλλαγές». Στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών μπορούν να διασυνδεθούν επίσης γιατροί και δικηγόροι.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

6. Βαρουφάκης - Βαλαβάνη: Αμετάβλητος ο ΦΠΑ σε τουρισμό, τρόφιμα και φάρμακα

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αυξήσει τον συντελεστή του ΦΠΑ σε οικονομικές δραστηριότητες όπως ο τουρισμός ή σε αγαθά πρώτης ανάγκης ξεκαθάρισαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σε έγγραφο-απάντηση που απέστειλαν στη Βουλή σε ερώτηση που είχε υποβληθεί για το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Το έγγραφο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης με την οποία καλούσε το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να αναπροσαρμόσει τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στα φάρμακα.

«Βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής είναι μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση της απόδοσης φορολογικής δικαιοσύνης σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών», αναφέρουν οι κ.κ. Βαρουφάκης και Βαλαβάνη και ξεκαθαρίζουν πως η αύξηση των φορολογικών εσόδων θα επιτευχθεί με πρακτικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

7. Χωρίς παρακράτηση φόρου εισοδήματος οι παροχές σε είδος

Χωρίς να παρακρατείται φόρος εισοδήματος από τους μισθούς θα εξακολουθούν να καταβάλλονται σε χιλιάδες εργαζόμενους οι παροχές σε είδος που υπόκεινται σε φόρο, σύμφωνα με τα όσα ορίζει εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαϊδου.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο της Κ. Σαββαϊδου αναφέρεται ότι, επειδή η αποτίμηση των παροχών σε είδος είναι δυσχερής έως και αδύνατη κατά τη στιγμή της χορήγησής τους, γίνεται δεκτό ότι δεν διενεργείται παρακράτηση φόρου επί των παροχών αυτών, αλλά ο οφειλόμενος φόρος υπολογίζεται κατά την εκκαθάριση της δήλωσης, δεδομένου ότι η αξία των παροχών (εφόσον αυτές φορολογούνται) προσαυξάνει το εισόδημα από μισθωτή εργασία των δικαιούχων.

Σε περιπτώσεις που έχει ήδη διενεργηθεί παρακράτηση φόρου επί των παροχών αυτών, ο φόρος αυτός θα συμψηφισθεί κατά την εκκαθάριση.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

8. Ειδοποιητήρια μέσω TAXIS για το ανεξόφλητο Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους για τα οποία οφείλεται το Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013 στον σύνδεσμο http://link.minfin.gr/eidop αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Από τον ίδιο σύνδεσμο μπορούν, επίσης, να τυπώσουν την ειδοποίηση με τους κωδικούς πληρωμής προκειμένου να καταβάλουν το τέλος στις τράπεζες. Πρόκειται για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που καταβαλλόταν μέσω της ΔΕΗ το 2013, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι είτε δεν το είχαν καταβάλει είτε το είχαν κάνει εκπρόθεσμα, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να εγγραφεί έως ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία και η πληρωμή τους να συμψηφιστεί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι εάν δεν υπάρχει δυνατότητα καταβολής της οφειλής εφάπαξ, μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης, με αίτηση του φορολογουμένου.

 

9. Φόρος έως 33% για ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν το 2014

Τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων με συντελεστές από 11% έως 33% προβλέπει ερμηνευτική εγκύκλιος που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο (ΠΟΛ 1069) το εισόδημα από ακίνητη περιουσία που υπόκειται σε φόρο είναι αυτό το οποίο «αποκτάται από φυσικά πρόσωπα ή ατομικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από την είσπραξή του ή μη, εφόσον έχει αποκτηθεί το δικαίωμα είσπραξής του και με την προϋπόθεση ότι ο εκμισθωτής αποξενώνεται από τη χρήση του ακινήτου, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει άλλου είδους υπηρεσίες στον μισθωτή (π.χ. καθαριότητα, ασφάλεια κ.λπ.), οπότε χαρακτηρίζεται στο σύνολό του εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα».

Η παραπάνω παράγραφος οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι ιδιοκτήτες - εκμισθωτές ακινήτων οι οποίοι δεν εισέπραξαν εντός του 2014 τα οφειλόμενα ενοίκια από τους μισθωτές τους θα υποχρεωθούν να τα δηλώσουν κανονικά ως εισπραχθέντα εισοδήματα και θα φορολογηθούν γι’ αυτά με συντελεστές φόρου 11% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και 33% για τα επιπλέον ποσά.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα εισοδήματα από ενοίκια θα φορολογηθούν ως εξής:

• Ο όρος «εισόδημα από ακίνητη περιουσία» σημαίνει το εισόδημα, σε χρήμα ή σε είδος, που προκύπτει από την εκμίσθωση ή την ιδιοχρησιμοποίηση ή τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης γης και ακινήτων.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

10. «Ηλεκτρονικό κατασχετήριο» για οφειλέτες του ΙΚΑ

«Ηλεκτρονικό κατασχετήριο» θα ενεργοποιηθεί για οφειλέτες του ΙΚΑ που δεν μπαίνουν σε ρύθμιση. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου και για να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στους οφειλέτες να σπεύσουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, από τις 6 Απριλίου και μετά μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Όπως προβλέπεται στην ίδια απόφαση, τα κατασχετήρια θα συνοδεύονται απαραίτητα από παραστατικό κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε οφειλέτη για διάστημα τουλάχιστον πέντε ημερών πριν από την ημερομηνία επίδοσης του κατασχετήριου εγγράφου.

Επίσης, στο ηλεκτρονικό κατασχετήριο θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένα, μοναδικά στοιχεία. Αυτά είναι το ειδικό πρωτόκολλο κόμβου του ΚΕΑΟ, ο τριψήφιος αριθμός του πιστωτικού ιδρύματος, η ημερομηνία του κατασχετηρίου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του οφειλέτη μαζί με το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και την επωνυμία του, αλλά και το συνολικό ποσό του κατασχετηρίου.

 

11. ΕΒΕΑ: «Ξαφνικός θάνατος» απειλεί τις επιχειρήσεις

Απαιτείται συμφωνία και έντιμος συμβιβασμός το συντομότερο δυνατόν, που θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας τα επόμενα 2-3 χρόνια, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σήμερα στο Athens Investment Forum που διοργανώνει η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών. Ο κ. Μίχαλος προειδοποίησε για κίνδυνο ξαφνικού θανάτου χιλιάδων επιχειρήσεων αν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Ζητάμε, είπε, συμβιβασμό και όχι ρήξη που θα οδηγούσε το 80% των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας, ελλείψεις σε φάρμακα και καύσιμα και θα καθιστούσε την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης ενώ κάλεσε τους εταίρους να αντιμετωπίσουν πιο ορθολογικά την ελληνική κρίση.

"Δεν έχουμε τετραετία μπροστά μας, έχουμε το σήμερα και το αύριο" επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη για σταθερό φορολογικό και αδειοδοτικό πλαίσιο, σταθερότητα στις χρήσεις γης και ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, τα οποία, όπως είπε, αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

12. Με το δεξί ο τουρισμός - Θετικό ξεκίνημα για αφίξεις και εισπράξεις

Με το δεξί ξεκίνησε το 2015 όσον αφορά τον τουρισμό, καθώς τον Ιανουάριο η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση «εκτοξεύτηκε» στις 606 χιλιάδες αφίξεις (+49,9%), ενώ θετικό πρόσημο υπήρξε και όσον αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις που διαμορφώθηκαν στα 169,7 εκατ. ευρώ (+9,1%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, τον Ιανουάριο του 2015, η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. των «28» κατά 25,8% στα 91 εκατ. ευρώ, καθώς το ίδιο χρονικό διάστημα οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της Ε.Ε. των «28» παρουσίασαν μείωση κατά 4 εκατ. ευρώ ή 5,3% στα 77 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις εισπράξεις από τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, αυτές από τη Γερμανία παρέμειναν σχετικά σταθερές στα 16 εκατ. ευρώ και αυτές από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά περίπου 1 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 5 εκατ. ευρώ. Αύξηση κατά 57,0% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Βρετανία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 15 εκατ. ευρώ (Ιανουάριος 2014: 10 εκατ. ευρώ).

Από τις λοιπές χώρες εκτός της Ε.Ε. των «28», μείωση κατά 61,2% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 3 εκατ. ευρώ, καθώς και οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ κατά 29,2%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 7 εκατ. ευρώ.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

Με αυτή την είδηση τελειώνει και η σημερινή Ματιά.

Να σας ευχηθούμε και εμείς αλλά και όλη η ομάδα του Power-Tax καλό Πάσχα, να περάσετε όμορφα και να ξεκουραστείτε είτε μείνετε στην πόλη είτε βρεθείτε στα χωριά τους.  

Ραντεβού την Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά…

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα!

 
Πηγή: Μέλη της επιστημονικής ομάδας του Power-Tax.gr


efm_728x90