Ενημέρωση >>Φορολογικά Νέα
23/03/2015
Άρθρο: Με μια Ματιά - Η προηγούμενη εβδομάδα

 

Μαρία Γεωργουλοπούλου / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Α'Τάξης

Στέλλα Τσιούλη / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Β'Τάξης

 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Είμαστε και πάλι μαζί σας για να σας θυμίσουμε τα σημαντικότερα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας.

Δεν ξέρω αν το έχουμε καταλάβει αλλά σε 2 μέρες έχουμε την 25η Μαρτίου, την εθνική μας εορτή και σε 2 εβδομάδες Πάσχα… Ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα…

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 1. ΟΕΕ: Παράταση μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2015 για την ηλεκτρονική υποβολή της Υπεύθυνης Δήλωσης
 2. Μπλόκο στη φοροδιαφυγή με πιστωτικές κάρτες και ηλεκτρονικές συναλλαγές
 3. Καταβολή χρεών στο Δημόσιο χωρίς επιβαρύνσεις από 20/3 - 27/3/15
 4. Ανοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση - εξπρές των ληξιπρόθεσμων χρεών
 5. Δάνεια έως 25.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις
 6. Εως τις 30 Ιουνίου παρατείνεται η ΕΓΣΣΕ
 7. Στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τα έσοδα του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας
 8. "Xάος" με τις φορολογικές δηλώσεις 2015
 9. «Ραβασάκια» της εφορίας σε 1.000.000 οφειλέτες για ληξιπρόθεσμα χρέη
 10. ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ μπαίνουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων
 11. Ακύρωση των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ ανήγγειλε ο Π.Λαφαζάνης

 

 

1. ΟΕΕ: Παράταση μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2015 για την ηλεκτρονική υποβολή της Υπεύθυνης Δήλωσης

Λόγω της  συνεχιζόμενης  μεγάλης προσέλευσης των λογιστών φοροτεχνικών στην Κεντρική Υπηρεσία και στα  Περιφερειακά Τμήματα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για την παραλαβή του κλειδαρίθμου, δίνεται  τελευταία παράταση  της  ηλεκτρονικής  υποβολής   της  ΥΔ μέχρι και την  Τρίτη 31  Μαρτίου 2015. Μετά την ημερομηνία αυτή  θα διαβιβασθεί  το σχετικό αρχείο των λογιστών φοροτεχνικών που έχουν υποβάλει την προβλεπόμενη από τον Ν.4093/2012  Υπεύθυνη Δήλωση , προκειμένου να δοθεί η πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την υποβολή των  φορολογικών  δηλώσεων στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΥΔ :

Α. ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Β. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Γ. ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΔ

Δ .ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

E. ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΔ

 

2. Μπλόκο στη φοροδιαφυγή με πιστωτικές κάρτες και ηλεκτρονικές συναλλαγές

Το κυβερνητικό σχέδιο για την εισροή ζεστού χρήματος στα δημόσια ταμεία μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής προβλέπει φορολόγηση με συντελεστή της τάξης του 15% και απαλλαγή από κάθε είδους ποινική δίωξη σε όσους αποκαλύψουν κρυμμένα εισοδήματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Θα δίνεται η δυνατότητα τα κεφάλαια να παραμείνουν στο εξωτερικό, αφού καταβληθεί ο φόρος. Εναλλακτικά αν τοποθετηθούν στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα ή σε επενδύσεις στη χώρα, ο φόρος, υπάρχουν εισηγήσεις, να είναι ακόμα μικρότερος. Οσοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα οικειοθελούς αποκάλυψης κρυφών καταθέσεων στο εξωτερικό, θα έρθουν αντιμέτωποι με έλεγχο.

Επίσης θα δοθούν κίνητρα για μεγαλύτερη χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, ενώ με λοταρία αποδείξεων, διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και την απόδοση του ΦΠΑ στον πραγματικό χρόνο της συναλλαγής θα επιχειρήσει το υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ. Ειδικότερα το σχέδιο θα ενεργοποιείται σταδιακά και προβλέπει:

1. Τη χορήγηση κινήτρων όπως μείωση του ΦΠΑ ή επιστροφή μέρους της αγοράς για όσους χρησιμοποιούν στις καθημερινές συναλλαγές τους πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

2. Λοταρία αποδείξεων που θα μοιράζει μετρητά και δώρα στους φορολογουμένους. Το σχέδιο της «τυχερής απόδειξης», που βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών και έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, θα δίνει κίνητρο στους πολίτες να ζητούν και να παίρνουν αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους καταγράφονται υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

3. Καταβολή χρεών στο Δημόσιο χωρίς επιβαρύνσεις από 20/3 - 27/3/15

 • Από 20 έως και 27 Μαρτίου 2015 είναι δυνατή η καταβολή οποιουδήποτε βασικού ποσού οφειλής (μη ρυθμισμένου) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό.
 • Ο πολίτης δύναται να επιλέξει οποιοδήποτε χρέος και να πληρώσει μέρος ή το σύνολο της βασικής οφειλής (μόνο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του αρχικά βεβαιωμένου ποσού) χωρίς επιβαρύνσεις.
 • Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις Δ.Ο.Υ.
 • Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληροφορούνται την ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.) μέσω της εφαρμογής «προσωποποιημένης πληροφόρησης» ή εναλλακτικά μέσω εκτύπωσης «συγκεντρωτικής εικόνας οφειλών εκτός ρύθμισης», η οποία θα αναρτηθεί στις 20 Μαρτίου στο TAXISnet. Επίσης μπορούν να πληροφορούνται την ταυτότητα οφειλής από τις Δ.Ο.Υ. και τα Γ.Ε.Φ.
 • Εάν οι πολίτες επιθυμούν να εξοφλήσουν ρυθμισμένες οφειλές πρέπει να υποβάλουν αίτηση «απώλειας ρύθμισης» στη Δ.Ο.Υ. και στη συνέχεια να εξοφλήσουν την υπολειπόμενη βασική οφειλή με απαλλαγή του συνόλου των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής. Στην περίπτωση αυτή η ρύθμιση χάνεται και δεν χρησιμοποιείται πλέον από τον πολίτη η ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής (Τ.Ρ.Ο.), αλλά η ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.) που αντιστοιχεί στο κάθε χρέος που θα καταβάλει.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

4. Άνοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση - εξπρές των ληξιπρόθεσμων χρεών

Ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση – εξπρές για την καταβολή οποιουδήποτε βασικού ποσού οφειλής (μη ρυθμισμένου) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό.

Οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο 5 εργάσιμων ημερών, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου να επιλέξουν οποιοδήποτε χρέος και να πληρώσουν μέρος ή το σύνολο της βασικής οφειλής (μόνο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του αρχικά βεβαιωμένου ποσού) χωρίς επιβαρύνσεις.

Η διαδικασία

 • Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. Κατ' εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις Δ.Ο.Υ.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

5. Δάνεια έως 25.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις

Πέντε παρεμβάσεις για τη στήριξη και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης, παρόντων του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και πληθώρας εμπόρων, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης:

1. Αναπτυξιακή τράπεζα

Την ανάγκη ίδρυσης αναπτυξιακής τράπεζας, στα πρότυπα της γερμανικής επενδυτικής KFW, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας ώστε να χρηματοδοτούνται οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, η νεανική και η νέα επιχειρηματικότητα. Αυτή η τράπεζα θα λειτουργεί είτε από κοινού ή αυτόνομα ή παράλληλα με τις συνεταιριστικές τράπεζες. Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η αναπτυξιακή τράπεζα να προκύψει από την ενοποίηση του ΕΤΕΑΝ, των οργανισμών ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων κ.λπ. Ο κ. Κορκίδης, στην ανακοίνωσή του, κάνει λόγο πως η αναπτυξιακή τράπεζα θα μπορεί να χορηγεί μικροδάνεια ύψους 25.000 ευρώ.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

6. Έως τις 30 Ιουνίου παρατείνεται η ΕΓΣΣΕ

«Φιλί ζωής» στις διαπραγματεύσεις της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) και στους θεσμικούς όρους της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δίνει το υπουργείο Εργασίας, παρατείνοντας έως τα τέλη Ιουνίου την ισχύ της Σύμβασης που λήγει στις 31 Μαρτίου. Την παράταση ειδικά της τρίμηνης μετενέργειας της ΕΓΣΣΕ, προβλέπει τροπολογία που έστειλε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης, προκειμένου να κατατεθεί άμεσα σε όποιο νομοσχέδιο είναι προς ψήφιση αυτό τον μήνα στη Βουλή.

Με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εξασφαλίσει την «επανεκκίνηση» του κοινωνικού διαλόγου και, ταυτόχρονα, θα έχει τον... χρόνο που χρειάζεται για την επαναφορά, με νομοσχέδιο που σχεδιάζεται να ψηφιστεί σε... δεύτερο χρόνο του καθεστώτος των συλλογικών συμβάσεων. Με βάση το σχετικό νομοσχέδιο, θα ισχύσουν άμεσα ενιαία για υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων αδιακρίτως ηλικίας (δηλαδή θα ισχύει εισαγωγικός κατώτατος μισθός 586 ευρώ, αντί των 510,95 ευρώ για νέους ηλικίας έως 25 ετών) και θα προβλεφθεί χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή αύξησή τους έως τα 751 ευρώ σε δύο δόσεις (η πρώτη από την 1η Οκτωβρίου του 2015 και η δεύτερη μετά το καλοκαίρι του 2016).

 

7. Στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τα έσοδα του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας

Την κατάργηση του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και την ίδρυση ενός νέου φορέα ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ, η οποία ενέκρινε (με την θετική γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ) τον διορισμό του Αστέριου (Στέργιου) Πιτσιόρλα ως προέδρου και του Αντώνιου Λεούση, ως διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ. Παρών δήλωσε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, όχι ψήφισε η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Με τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, για την ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις, προβλέπεται η διάλυση της εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο και η απορρόφηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στο ΤΑΙΠΕΔ. Μετά την απορρόφηση αυτή, δημιουργείται ένα Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας που στόχο έχει την αξιοποίηση της ιδιωτικής δημόσιας περιουσίας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και την στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Οι ακριβείς όροι και προϋποθέσεις του νέου αυτού Ταμείου θα προσδιοριστούν με την κατάθεση ξεχωριστού σχεδίου νόμου.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

8. "Xάος" με τις φορολογικές δηλώσεις 2015

Aλαλούμ επικρατεί στο μέτωπο των φορολογικών δηλώσεων καθώς δεν έχουν  δοθεί οι σχετικές διευκρινήσεις ώστε να συνταχθούν τα έντυπα με βάση τις αλλαγές της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Το γεγονός ότι  θα προστεθούν 20 νέοι κωδικοί στη φορολογική δήλωση οι οποίοι  δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση.

Τα νέα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3  δεν έχουν σχεδιαστεί ακόμα και  όλη η διαδικασία  είναι πιθανό να πάει πίσω με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος φόβος για τη ροή των εσόδων.

Παρά το γεγονός ότι ήδη βρισκόμαστε στις 17 Μαρτίου δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τη φορολόγηση των Ναυτικών, με τα έσοδα όσων εισπράττουν χρήματα από τόκους καταθέσεων κλπ

Κάποιοι από τους νέους κωδικούς στο Ε1 είναι οι εξής:

-Τόκοι καταθέσεων από το εξωτερικό

-Μερίσματα από το εξωτερικό

-Υπεραξίες από μεταβίβαση τίτλων

-Εισοδήματα από δικαιώματα

-Δαπάνες απόκτησης περιουσίας

 

9. «Ραβασάκια» της εφορίας σε 1.000.000 οφειλέτες για ληξιπρόθεσμα χρέη

Με e-mail θα ειδοποιήσει όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, κοινοποιώντας τη σούπερ προσφορά διαγραφής των προσαυξήσεων έως τις 27 Μαρτίου η εφορία.

Το φιλί της ζωής στα δημόσια έσοδα αναζητά το υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος του μήνα και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζεται να βάλει το λιθαράκι της στην αναζήτηση.

Θα στείλει ένα εκατομμύριο ειδοποιητήρια σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη, κοινοποιώντας τη σούπερ προσφορά διαγραφής προσαυξήσεων έως τις 27 Μαρτίου, θυμίζοντας όμως και τον κίνδυνο κατασχέσεων που συνοδεύει πάντα τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Τα e-mail θα αρχίσουν να αποστέλλονται με ρυθμό εκατό χιλιάδων την ημέρα από την ερχόμενη Πέμπτη.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

10. ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ μπαίνουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Γενναία ρύθμιση με διαγραφές προσαυξήσεων και προστίμων που φθάνουν μέχρι και 100% για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών στην Εφορία με 100 δόσεις θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία με ισχυρά μπόνους στους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Στόχος είναι η ενίσχυση των εσόδων του Δημοσίου και η αποτροπή δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Παράλληλα, διορία μέχρι το τέλος Απριλίου έχουν τουλάχιστον 800.000 οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι δόσεις φτάνουν τις 100, ενώ το ελάχιστο ποσό που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης κάθε μήνα είναι 50 ευρώ. Στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Eφορία δύνανται να υπαχθούν, έπειτα από επιλογή του οφειλέτη:

• Οφειλές ληξιπρόθεσμες έως και 1η Μαρτίου 2015 που τελούν σε αναστολή, διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου.

• Οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία είναι σε ισχύ.

• Οφειλές που έχουν καταχωριστεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση και θα αφορούν υποχρεώσεις φορολογικών περιόδων μέχρι και 31.12.2014.

Δηλαδή η νέα ρύθμιση αφορά και τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ. Για τις κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων αίρονται ύστερα από αίτηση του οφειλέτη, εφόσον καταβληθεί ποσοστό 25% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

11. Ακύρωση των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ ανήγγειλε ο Π.Λαφαζάνης

Την ακύρωση των αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ ανήγγειλε με δήλωσή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός καλεί αφενός τη ΡΑΕ να επανεξετάσει την απόφασή της, δηλώνει ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσει όλους τους τρόπους για την ακύρωση των αυξήσεων.

«Η απόφαση της ΡΑΕ, που ελήφθη στις 30/12/2014 σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση, κρατήθηκε «κρυφή» από τον ελληνικό λαό ως τις αρχές του Μάρτη και προβλέπει αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, αγρότες και παραγωγικές επιχειρήσεις, είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και κοινωνικά επαχθέστατη, ενώ η μεθόδευση δημοσιοποίησής της υπήρξε απολύτως σκανδαλώδης» σημειώνει στη δήλωσή του ο Π.Λαφαζάνης.

«Αυτή η απόφαση, μάλιστα, είναι διπλά απαράδεκτη επειδή λαμβάνεται σε περίοδο κρίσης, όπου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος πνίγουν επιπροσθέτως την ελληνική οικονομία και τους πολίτες» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και καλεί τη ΡΑΕ «να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει αμέσως την απόφασή της, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος».

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

Έφτασε στο τέλος της και η σημερινή «Ματιά». Ευχαριστούμε πολύ όσους διάβασαν το άρθρο μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα.

Καλημέρα!

 

Πηγή: Μέλη της επιστημονικής ομάδας του Power-Tax.gr


efm_728x90