Ενημέρωση >>Φορολογικά Νέα
16/02/2015
Άρθρο: Με μια Ματιά - Η προηγούμενη εβδομάδα

 

Μαρία Γεωργουλοπούλου / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Α'Τάξης

Στέλλα Τσιούλη / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Β'Τάξης

 

Καλημέρα

Καλή Εβδομάδα σε όλους μας…

Ακόμη μια εβδομάδα τελείωσε, με πάρα πολύ κρύο, και εμείς ξανά εδώ για να κάνουμε μία ανασκόπηση στα γεγονότα που την χαρακτήρισαν, να δούμε πως κύλισε…

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 1. Όλες οι αλλαγές σε φορολογία εισοδημάτων και ακινήτων
 2. Στρατούλης: Τα 14 μέτρα για τις συντάξεις - Τι αλλάζει από το 2015
 3. Ολική ανατροπή κλίματος στις Βρυξέλλες - Κοντά σε νέα συμφωνία
 4. Κατάσχεση των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής
 5. Υπ. Οικ.: Διευκρινίσεις σχετικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων
 6. Χωρίς κοινή ανακοίνωση ολοκληρώθηκε το έκτακτο Eurogroup
 7. Βαρουφάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές - Αποδεχόμαστε το 0% του Μνημονίου
 8. Τσίπρας: Το μνημόνιο όπως το γνωρίσαμε και μας πόνεσε ξεχάστε το
 9. Υπό παρακολούθηση οι 4 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες
 10. Νόμος-φρένο στις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων
 11. Τέσσερις οι επιλογές για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας
 12. Συνάντηση τραπεζιτών - Γιάννη Δραγασάκη με θέμα τη ρευστότητα
 13. Σημαντικές ΠΟΛ που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα

 

 

1.  Όλες οι αλλαγές σε φορολογία εισοδημάτων και ακινήτων

Νέα ενιαία φορολογική κλίμακα με αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ από τα εισοδήματα του 2015, άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα συνοδευτεί με μείωση των αντικειμενικών αξιών μέχρι τον Ιούνιο, ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Επίσης προανήγγειλε βελτίωση της ρύθμισης των 100 δόσεων, εξορθολογισμό των προστίμων, διαβεβαιώνοντας ότι καμιά πρώτη κατοικία δεν θα βγει πλέον στο σφυρί για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ «παγώνουν» η δέσμευση λογαριασμών μισθοδοσίας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και οι κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων.

Παράλληλα υποσχέθηκε ρύθμιση για την αποκατάσταση των 15.000 μικροομολογιούχων που υπέστησαν οικονομική ζημία από το «κούρεμα» των ομολόγων που κατείχαν στο πλαίσιο του PSI. Η κ. Βαλαβάνη, αφού δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι ανελέητη απέναντι στη φοροδιαφυγή, τόνισε ότι μέσω του Περιουσιολόγιου, το οποίο όπως είπε είναι σχεδόν έτοιμο από την προηγούμενη κυβέρνηση, μπορεί να αποδειχθεί η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων και διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι καταθέσεις».

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

2. Στρατούλης: Τα 14 μέτρα για τις συντάξεις - Τι αλλάζει από το 2015

Παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους (13η σύνταξη + ΕΚΑΣ), άνεργους «υπό συνταξιοδότηση» (χωρίς 100 ένσημα κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία), ελεύθερους επαγγελματίες (αποποινικοποίηση οφειλών) και ΑΜΕΑ, προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα για το Ασφαλιστικό.

Η «ατζέντα» των αλλαγών «εγγυάται» την κατοχύρωση των θεμελιωμένων δικαιωμάτων, αποκλείει νέες μειώσεις σε συντάξεις και περιλαμβάνει 14 μέτρα για τα οποία, ωστόσο, δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί οι «πηγές» χρηματοδότησης για τα Ταμεία, που προϋπολογίζουν φέτος έλλειμμα τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα προβλέπει:

1. Την κατάργηση του νέου συστήματος συνταξιοδότησης (ν. 3863/10, 3865/10 κ.α.), που προβλέπει την «εγγύηση» από το κράτος, για όσους «βγαίνουν» στη σύνταξη από 1/1/2015 και μετά, της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ και τη συμπλήρωσή της με την αναλογική σύνταξη, με βάση τα έτη ασφάλισης και καταβολής εισφορών από τον κάθε ασφαλισμένο για τον χρόνο ασφάλισης από το 2011 και μετά.

2. Την αναστολή εφαρμογής κάθε νέας παραμετρικής αλλαγής στο Ασφαλιστικό (μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας ή ετών υποχρεωτικής ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη της 15ετίας) και τη συνέχιση καταβολής του ΕΚΑΣ με τις προϋποθέσεις που ισχύουν.

3. Την κατοχύρωση των ήδη θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

4. Την κατάργηση της «ρήτρας» μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την ακύρωση της πρόβλεψης για μειωμένα ποσά αν μεταβιβάζεται η σύνταξη μετά τον θάνατο, όπως και της ανά τρίμηνο αναπροσαρμογής των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων. Διατήρηση της αυτοτέλειας των επικουρικών ταμείων των ένστολων.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

3. Ολική ανατροπή κλίματος στις Βρυξέλλες - Κοντά σε νέα συμφωνία

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, λίγες μέρες πριν το Eurogroup της Δευτέρας, όπου πληροφορίες μιλούν για καταρχήν συμφωνία με τους εταίρους.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, "βρισκόμαστε στα πρόθυρα νέας συμφωνίας". Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για ολική ανατροπή του κλίματος, ενώ θεωρείται καταλυτική η παρουσία Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής.

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συμφωνήσει σε:

- Πρωτογενές πλεόνασμα
- Νέο σύστημα εποπτείας εμπειρογνωμόνων με το οποίο θα συνεργάζεται η Αθήνα (άγνωστο αν θα συμμετέχει το ΔΝΤ)
- Συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων

Το πρόγραμμα το οποίο παρουσιάστηκε από την ελληνική πλευρά κάνει λόγο για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, περισσότερες και από αυτές που ζητήθηκαν από τους εταίρους, ενώ επαναλαμβάνουν το μότο των τελευταίων ημερών ότι "η χώρα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται".

Αξίζει να σημειωθεί πως σε συμφωνία για συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων κατέληξαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες Αλέξης Τσίπρας και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

4. Κατάσχεση των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής

Δρακόντεια μέτρα και ποινές για τους φοροφυγάδες σχεδιάζει η κυβέρνηση, στα οποία περιλαμβάνεται ακόμα και η κατάσχεση αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί και το διαπραγματευτικό όπλο της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, σε μια προσπάθεια να τους πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει τον κεντρικό άξονα ενός νέου μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Ταυτόχρονα, η σύλληψη της φοροδιαφυγής αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα, αφού σε αυτό έχει εναποθέσει η κυβέρνηση τις ελπίδες της για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και υλοποίηση των υπεσχημένων.

Στα σενάρια που εξετάζονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι, ακόμα, και η κατάσχεση αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων, αφού προηγουμένως δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να δηλώσουν όλη τους την περιουσία, κινητή και ακίνητη, στο περιουσιολόγιο. Δηλαδή, εάν κάποιος δεν δηλώσει στο περιουσιολόγιο κάποιο ακίνητο ή επενδυτικά προϊόντα, η εφορία θα μπορεί άμεσα να τα κατασχέσει. Επί της ουσίας, η φορολογική δήλωση θα αποτελεί και υπεύθυνη δήλωση για τα εισοδήματα που αναγράφονται σε αυτή.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

5. Υπ. Οικ.: Διευκρινίσεις σχετικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων

Το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει πως τα σημειώματα που εστάλησαν από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), προέρχονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο στέλνει κάθε μήνα σημειώματα με πανομοιότυπο περιεχόμενο καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης των 100 δόσεων και για την αποστολή των οποίων δεν χρειάζεται και δεν δόθηκε οποιαδήποτε εντολή.

Διευκρινίζεται επίσης  ότι στην σχεδιαζόμενη ρύθμιση που προωθείται από το Υπουργείο Οικονομικών θα περιλαμβάνονται χρέη προς το Δημόσιο που έχουν  λήξει στις 31-12-2014.

 

6. Χωρίς κοινή ανακοίνωση ολοκληρώθηκε το έκτακτο Eurogroup

Υπομονή μέχρι το τακτικό Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας συνέστησε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου.

Όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν οι υπουργοί Οικονομικών σε κοινά συμπεράσματα και επομένως δεν υπάρχει κοινή ανακοίνωση. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συζήτηση «έντονη και εποικοδομητική», με στόχο «να καλύψουμε έδαφος εν όψει του τακτικού Eurogroup».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν άλλες διαβουλεύσεις μέχρι τη Δευτέρα, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι ούτως ή άλλως ο χρόνος μέχρι τότε είναι πολύ σύντομος. Είπε όμως ότι «καλύψαμε αρκετό δρόμο, αλλά όχι τόσο ώστε να φτάσουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα».

Ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί χαρακτήρισε χρήσιμη την επαφή με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να γίνει σαφές τι επιθυμεί η ελληνική πλευρά. Ο Γάλλος επίτροπος επανέλαβε την ανάγκη να βρεθεί ο κοινός τόπος μεταξύ του να γίνει σεβαστή η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Η συνέντευξη Τύπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, της Κριστίν Λαγκάρντ και του Πιέρ Μοσκοβισί διήρκησε λιγότερο από 15 λεπτά. Εντούτοις, για σχεδόν 3 ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup υπήρξε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί των διατυπώσεων σε κοινή ανακοίνωση.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

7. Βαρουφάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές - Αποδεχόμαστε το 0% του Μνημονίου

Ανοικτό το ενδεχόμενο της ρήξης με τους δανειστές, άφησε από το βήμα της Βουλής ο Γ. Βαρουφάκης, απαντώντας εμμέσως στις σκληρές δηλώσεις του Β. Σόιμπλε που είχε ζητήσει λίγες ώρες πριν δεσμεύσεις από την Ελλάδα. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε στροφή στο θέμα της εφαρμογής του 70% του μνημονίου λέγοντας: «Αποδεχόμαστε το 0% του Μνημονίου».

«Πόσο ποσοστό του Μνημονίου αποδεχόμαστε; Μηδέν τοις εκατό!» δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στη φιλολογία που αναπτύχθηκε μετά τις δηλώσεις του περί αποδοχής του 70% των μέτρων του προγράμματος. Ο κος Βαρουφάκης, δήλωσε επίσης πως κατά τη διαπραγμάτευση θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει τη ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «εάν την έχεις εκ προοιμίου αποκλείσει, τότε δεν διαπραγματεύεσαι».

Ο υπουργός Οικονομικών, διαχώρισε τη λογική του «τοξικού και καταστροφικού» μνημονίου, (υπερδανεισμός της χώρας σε συνδυασμό με συρρίκνωση του ΑΕΠ και σκληρή λιτότητα), από το «φύλο συκής» των θετικών ή ουδέτερων μέτρων που περιελάμβανε το μνημονιακό πρόγραμμα: «Το μνημόνιο, η πυραμιδική λιτότητα τελείωσε.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

8. Τσίπρας: Το μνημόνιο όπως το γνωρίσαμε και μας πόνεσε ξεχάστε το

Η συζήτηση έγινε σε κλίμα συναίνεσης, αλλά οι σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη Δευτέρα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Παράλληλα, δύο φορές είπε ότι το μνημόνιο και η τρόικα τέλειωσαν ενώ υποστήριξε ότι η στήριξη του ελληνικού λαού δυναμώνει. Το Μνημόνιο όπως το γνωρίσαμε και μας πόνεσε και δημιούργησε συνθήκες καταστροφής ξεχάστε το, τόνισε με έμφαση.

Οπως ανέφερε το βασικό ζήτημα ήταν η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός από 15 Φεβρουαρίου. Για το το ζήτημα της τρομοκρατίας, ομόφωνα καταδικάσαμε τις επιθέσεις στη Γαλλία. Εξετάσαμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο.

Διακινήθηκαν σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν υπέγραφε την παράταση και επέκταση του μνημονίου. Σενάρια τρομοκρατίας σε περίπτωση που δεν δεχόμασταν το κοινό ανακοινωθέν. Δεν τα υπογράψαμε καμιά καταστροφή δεν επήλθε.

Η μετάβαση από το μνημόνιο στο νέο ελληνικό πρόγραμμα είναι το αντικείμενο των διαβουλεύσεων. Η ελληνική δημοκρατία διεκδικεί και πείθει. Δεν εκβιάζει, δεν εκβιάζεται.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

9. Υπό παρακολούθηση οι 4 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες

Οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Standard & Poor's ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι έθεσαν υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, επικαλούμενοι την αβεβαιότητα όσον αφορά το εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει μια μεταβατική συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά οι προσδοκίες είναι «χαμηλές» όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας αυτή την εβδομάδα.

Ο Fitch έθεσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Alpha Bank, της Eurobank Ergasias, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και της Τράπεζας Πειραιώς υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική. Ο S&P ανακοίνωσε πως διατηρεί υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική τις ίδιες τέσσερις τράπεζες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να υποβαθμίσει το αξιόχρεό τους εκ νέου. Tη Δευτέρα εξάλλου ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων προαναφερθέντων πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως και αυτό της Attica Bank.

 

10. Νόμος-φρένο στις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναστέλλονται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και «παγώνει» η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος θα έχει έτοιμη μέχρι την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.

Θα ακολουθήσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο νομοθετική ρύθμιση, με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή των νόμων 3863 και 3865 για την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων

Την επίσπευση των διαδικασιών ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος είχε χθες διαδοχικές συσκέψεις με υπηρεσιακά στελέχη και νομικούς. Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, ώστε να κλειδώσουν οι τελικές διατάξεις που θα κατατεθούν.

Σημειώνεται πως με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος κάθε φορά που προκύπτει έλλειμμα στα επικουρικά ταμεία πρέπει να «ψαλιδίζονται» οι παροχές. Η αρχή έγινε την 1η Ιουλίου, οπότε και πάνω από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι του ΕΤΕΑ είχαν μείωση 5,2% στις συντάξεις τους.

Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ακόμα και ανά τρίμηνο μελέτες για τα οικονομικά των Ταμείων, κάτι που θα οδηγούσε σε διαδοχικές παρεμβάσεις στις συντάξεις. Η νέα ηγεσία του υπουργείου «μπλόκαρε» προσχέδιο εγκυκλίου για περικοπές από 8% έως 15% στην επικουρική ασφάλιση (κάτι που κατά μέσο όρο θα οδηγούσε σε μείωση 40 ευρώ τον μήνα στις επικουρικές συντάξεις).

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

11. Τέσσερις οι επιλογές για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας

Τέσσερις επιλογές για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας βλέπει ο αρθρογράφος των Financial Times Βόλφγκανγκ Μίνχαου.

Σε άρθρο του με τίτλο «Το μόνο που χρειάζεται για το Grexit είναι μερικές ακόμα καταστροφικές εβδομάδες σαν αυτή», ο Μίνχαου υποστηρίζει πως πολιτικά η κατάσταση γύρω από την Ελλάδα είναι εξίσου κακή όσο ήταν το 2010, όταν ξεκίνησε η ελληνική κρίση χρέους. «Ήταν μία εντελώς καταστροφική εβδομάδα για την οικονομική διπλωματία. Το μόνο που μας χωρίζει από το Grexit είναι μερικές ακόμη εβδομάδες σαν κι αυτή», τονίζει.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο των Financial Times η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της έχουν μόνο λίγες ημέρες για να αποφασίσουν πως θα τα καταφέρει η χώρα τους επόμενους τέσσερις μήνες και στη βάση αυτή οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να συμφωνήσουν κατά τη συνεδρίασή τους την Τετάρτη εάν θα βάλουν μέχρι το Μάρτιο τα κεφάλαια που απαιτούνται για να καλυφθούν οι δεσμεύσεις δαπανών της κυβέρνησης.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

12. Συνάντηση τραπεζιτών - Γιάννη Δραγασάκη με θέμα τη ρευστότητα

Το θέμα της ρευστότητας, στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα και από τις δύο πλευρές, υπήρξε κυρίαρχο. Συμφωνήθηκε η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας σε μια σειρά θεμάτων, όπως η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, η ενίσχυση της διαφάνειας, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και η αποτελεσματικότερη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. Ακόμη στη συνάντηση εξετάστηκε το θέμα έκδοσης εντόκων για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, θέμα όμως που φαίνεται να άπτεται της διαδικασίας διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους εταίρους της. Τον κ. Δραγασάκη συνάντησε και ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Κούκος. Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως σε σχέση με τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων θα δημιουργηθεί φορέας με στόχο να ρυθμίζει το κανονιστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι τράπεζες θα διαχειρίζονται τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και την απευθείας διαχείριση «κόκκινων» δανείων από τον φορέα αυτόν. Οι δύο άνδρες μίλησαν για την αλλαγή του νόμου που διέπει το ΤΧΣ. Αναφέρθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της Τράπεζας Αττικής, ενώ ειδική αναφορά έγινε και για την Πανελλήνια Τράπεζα αλλά και τις συνεταιριστικές.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

13. Σημαντικές ΠΟΛ που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα

Πολ.1043/23.1.2015, Διαγραφή προσαύξησης 2% της δεύτερης δόσης του χρεωστικού υπολοίπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για τις πρώτες φορολογικές περιόδους 2014

Δείτε την Πολ εδώ - Κατεβάστε την Πολ εδώ

 

Πολ.1040/4.2.2015, Τρόπος υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ για πράξεις που διενεργήθηκαν το έτος 2014 από αγρότες φυσικά πρόσωπα

Δείτε την Πολ εδώ - Κατεβάστε την Πολ εδώ

 

Πολ.1045/10.2.2015, Παροχή οδηγιών ως προς τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας των φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων

Δείτε την Πολ εδώ - Κατεβάστε την Πολ εδώ

 

Πολ.1046/6.2.2015, Φορολογική μεταχείριση καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών οικ. έτους 2014 από μισθωτούς και συνταξιούχους καθώς και δικηγόρους που απασχολούνται με έμμισθη εντολή και βρίσκονται σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος

Δείτε την Πολ εδώ - Κατεβάστε την Πολ εδώ

 

Στο σημείο αυτό η «Ματιά» και αυτής της εβδομάδας έφτασε στο τέλος της για άλλη μια Δευτέρα.

Να σας ευχηθούμε εμείς, καλή εβδομάδα και ας ελπίσουμε ότι, ό,τι και αν γίνει – αποφασιστεί σήμερα θα είναι το καλύτερο για το μέλλον της Ελλάδας.

Καλημέρα!!!

 

Πηγή: Μέλη της επιστημονικής ομάδας του Power-Tax.gr


efm_728x90