Ενημέρωση >>Φορολογικά Νέα
09/06/2014
Άρθρο: Με μια Ματιά - Η προηγούμενη εβδομάδα

 

Μαρία Γεωργουλοπούλου / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Α'Τάξης

Στέλλα Τσιούλη / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Β'Τάξης

 

Καλημέρα σε όλους και Καλή Εβδομάδα!

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα μιας και είναι του Αγίου Πνεύματος. Για όσους ασκούν πνευμετική εργασία είναι ένα πολύ όμορφο τριήμερο.

Για να δούμε όμως, πως κύλισε η εβδομάδα που μας πέρασε...

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 1. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή καταστάσεων στο ΓΕΜΗ-10 Ιουνίου 2014.
 2. Αύξηση μισθού σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους από 1η Ιουλίου λόγω μείωσης των εισφορών του ΙΚΑ.
 3. Ηλεκτρονικό βιβλιάριο ασφάλισης για όλους
 4. H εφαρμογή για τις συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις με καθυστέρηση δύο μηνών.
 5. Πρόταση για 3ετή «αναστολή» της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες
 6. Διαδικασία αξιολόγησης για την απόκτηση Α΄ Τάξης Λογιστή Φοροτεχνικού.
 7. Έρχονται ανατροπές σε εννέα φόρους
 8. Από 1/6 τέλος η ενημέρωση του "Βιβλίου Νεοπροσλαμβανομένων"
 9. Αλλάζει ριζικά το τοπίο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα
 10. ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα με προκήρυξη 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε φορείς του Δημοσίου
 11. Παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

 

 

 1. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή καταστάσεων στο ΓΕΜΗ-10 Ιουνίου 2014.

Η 10η Ιουνίου 2014 έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των Κεφαλαιουχικών Εταιρειών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013), υπενθυμίζει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τον υπουργείο συνιστά την έγκαιρη υποβολή, καθώς πιθανή συσσώρευση αιτημάτων καταχώρησης κατά τις τελευταίες ώρες της προθεσμίας, δημιουργεί τεράστιο όγκο εισερχομένων πληροφοριών και, συνεπώς, καθυστερήσεις στην καταχώρηση των σχετικών στοιχείων.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας όλων των εμπλεκομένων, συνιστάται η υποβολή με χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ www.businessportal.gr 

Η σχετική αίτηση καταχώρησης των οικονομικών καταστάσεων κάθε εταιρείας υποβάλλεται, συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία έγγραφα, μετά από είσοδο στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΓΕΜΗ με τους κωδικούς (username και password) του Taxis, που αντιστοιχούν σε κάθε εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό, η καταχώρηση κάθε αίτησης στο ΓΕΜΗ γίνεται αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση και με μηδενικό χρόνο αναμονής. 

Τα απαιτούμενα έγγραφα είναι: 

1.Ισολογισμός, Κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως, Πίνακας αποτελεσμάτων χρήσεως, Έκθεση ελεγκτών εφόσον υπάρχει 

2.Προσάρτημα

3. Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου ή Διαχειριστή

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, καλεί, με την ευκαιρία αυτή, τις υπόχρεες εταιρείες να υποβάλλουν τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις τους εγκαίρως, χωρίς να περιμένουν τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας, ώστε να αποφευχθεί κάθε ταλαιπωρία και χρονική επιβάρυνση.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

 1. Αύξηση μισθού σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους από 1η Ιουλίου λόγω μείωσης των εισφορών του ΙΚΑ.

«Κέρδη» από τις μειώσεις εισφορών στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ (συνολικά κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες) για περίπου 1,7 εκατ. ασφαλισμένους και τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που τους απασχολούν και «απώλειες» από τη μείωση κατά 5,2% των επικουρικών συντάξεων 1.061.362 συνταξιούχων του ΕΤΕΑ, έρχονται από την 1η Ιουλίου.

 Τα «κέρδη» και οι «ζημίες» προκύπτουν από την εφαρμογή δύο ψηφισμένων νόμων, εγκυκλίων και των αποφάσεων που «κλείδωσαν» αυτή την εβδομάδα για το ύψος της περικοπής στις επικουρικές συντάξεις.

Κέρδη
Χαμηλότερες εισφορές θα καταβάλουν από την 1η Ιουλίου, έχοντας αντίστοιχη αύξηση εισοδήματος σε μηναία βάση, οι εργοδότες (μείωση κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες) και οι εργαζόμενοι (- 1 ποσοστιαία μονάδα) με βάση το ν. 4254/14. Οι απώλειες εσόδων, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, θα φτάσουν τα 974,17 εκατ. ευρώ έως το 2018 (για τον λόγο αυτό έχει προβλεφθεί αύξηση της επιχορήγησης σε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ). Ωστόσο, υπολογίζεται ότι η μείωση των εισφορών θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στο μέλλον από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη δημιουργία τουλάχιστον 30.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ όφελος από την κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του ΔΛΟΕΜ του ΟΑΕΔ θα έχουν και οι εργαζόμενοι (για μέσο μισθό 1.200 ευρώ το κέρδος είναι 12 ευρώ τον μήνα).
Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι εισφορές που καταργούνται από την 1η Ιουλίου είναι:

Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ. Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί, για τελευταία φορά, το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Μετά την καθιέρωση του γενικού οικογενειακού επιδόματος, οι περισσότεροι θεωρούν ότι «δεν έχει λόγο ύπαρξης το αντίστοιχο επίδομα του ΟΑΕΔ» που, εκτός των άλλων, συντηρούσε και την (αθέμιτη) πρακτική επιχειρήσεων να μετακυλίουν στον ΟΑΕΔ την υποχρέωση καταβολής του.

Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

 1. Ηλεκτρονικό βιβλιάριο ασφάλισης για όλους

Τέλος στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας βάζει το υπουργείο Εργασίας με το νέο πρόγραμμα «Ατλας».

Παράλληλα δημιουργούνται ψηφιακοί λογαριασμοί ασφάλισης και οι πολίτες με μία απλή επίσκεψη σε ειδική ιστοσελίδα που βρίσκεται υπό σχεδίαση θα έχουν πλήρη πρόσβαση στην εργασιακή τους πορεία.

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται σε απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος για το θέμα αυτό θα επισκεφθεί την Παρασκευή την ΗΔΙΚΑ (όπου συγκεντρώνονται τα στοιχεία για όλους τους ασφαλισμένους). Με τις νέες παρεμβάσεις θα υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα παραβατικότητας και θα εξοικονομηθούν πόροι για τα Ταμεία.

Με την προωθούμενη μεταρρύθμιση δεν θα απαιτείται κανένα πρόσθετο στοιχείο (π.χ. καρτέλες ενσήμων, βιβλιάρια ασθενείας) για την πρόσβαση των ασφαλισμένων στα Ταμεία, τα νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες. Παράλληλα στις 23 Φεβρουαρίου- καθιερώνεται το «ασφαλιστικό βιογραφικό» στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι ασφαλισμένοι και τα Ταμεία ανά πάσα στιγμή με ένα απλό «κλικ» στον υπολογιστή.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

 1. H εφαρμογή για τις συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις με καθυστέρηση δύο μηνών.

Με καθυστέρηση δύο μηνών αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή για τις  συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Αν και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε ανακοινώσει αρχικά πως η ηλεκτρονική υποβολή των συμπληρωματικών-τροποποιητικών δηλώσεων (είτε είναι εμπρόθεσμες είτε εκπρόθεσμες) θα είναι δυνατή από τις 20 Απριλίου 2014, τελικά αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Για το θέμα  ρωτήθηκε μέσω twitter ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η ενεργοποίηση της εφαρμογής των συμπληρωματικών - τροποποιητικών δηλώσεων είναι θέμα ημερών.

Υπενθυμίζεται πως η υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2014 και ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 1,3 εκατομμύρια δηλώσεις.

Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να εξοφλήσουν τα ποσά των φόρων που θα αναγράφουν τα εκκαθαριστικά τους, σε 3 δόσεις, οι προθεσμίες των οποίων λήγουν στις 31 Ιουλίου, στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 30 Νοεμβρίου 2014.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

 1. Πρόταση για 3ετή «αναστολή» της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες

Πρόταση για τριετή «αναστολή» της υποχρέωσης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ για τους καινούριους ελεύθερους επαγγελματίες ή επιτηδευματίες φέρεται να εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Εκτιμάται ότι το μέτρο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια «φθηνή» απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας, η οποία πλήττει κυρίως τους νέους.

Με το σημερινό καθεστώς, οι νέοι επαγγελματίες έρχονται αντιμέτωποι με ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ τουλάχιστον 210 ευρώ το μήνα, είτε εισπράττουν εισόδημα είτε όχι, με φόρο εισοδήματος ο οποίος υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% ή 26% (επί του φόρου, επιβάλλεται και η προκαταβολή για την επόμενη χρονιά με συντελεστή 55%), και με τεκμήρια διαβίωσης, καθώς το όποιο καθαρό εισόδημα εμφανίσει ο φορολογούμενος συγκρίνεται και με το τεκμαρτό εισόδημα.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

 1. Διαδικασία αξιολόγησης για την απόκτηση Α΄ Τάξης Λογιστή Φοροτεχνικού.

Οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που αναφέρονται στον πίνακα υποψηφίων για την απόκτηση της Α΄ Τάξης,  έχουν υποχρέωση συμμετοχής στη διαδικασία αξιολόγησης.

Ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας αξιολόγησης έχει ορισθεί η Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014 και ώρα 12.00. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της εξεταστικής διαδικασίας ορίζεται η Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 και ώρα 24.00. Μετά το πέρας του ορισθέντος χρονικού ορίου το σύστημα κλείνει αυτόματα και οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν πλέον το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτό.

Εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος οι αξιολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις, οι οποίες θα είναι κατανεμημένες σε ομάδες ανά εκπαιδευτικό αντικείμενο ως εξής:

Εκπαιδευτική Ενότητα

Αριθμός ερωτήσεων

Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων

25

Αναλυτική Λογιστική – Κοστολόγηση

25

Στοιχεία Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς

10

Διαδικασίες Τέλους Χρήσης

15

Εργατικά και Ασφαλιστικά Θέματα

25

Οι αξιολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής της σειράς των εκπαιδευτικών ενοτήτων προκειμένου να απαντήσουν στις αντίστοιχες ερωτήσεις. Η χρονική διάρκεια για την απάντηση του αριθμού των ερωτήσεων μίας εκπαιδευτικής ενότητας έχει ορισθεί σε τρεις (3) ώρες από την έναρξη της (π.χ. εάν ο αξιολογούμενος ξεκινήσει την αξιολόγησή του στην ενότητα «Αναλυτική Λογιστική – Κοστολόγηση» στις 10.00 μίας συγκεκριμένης ημέρας, θα πρέπει να ολοκληρώσει και τις 25 ερωτήσεις μέχρι τις 13.00 το αργότερο της ίδιας ημέρας). Δεν είναι εφικτή η διακοπή εφόσον έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία, παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των ερωτήσεων μίας ενότητας.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

 1. Έρχονται ανατροπές σε εννέα φόρους

Μετά από τέσσερα χρόνια τεράστιων φορολογικών επιβαρύνσεων υπό το βάρος της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής που επιβλήθηκε στη χώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να ανοίξει το φάκελο «φοροελαφρύνσεις». Με το βλέμμα στραμμένο και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές επιδιώκει πολιτική συμφωνία με την τρόικα, ώστε το φθινόπωρο να μπορέσει να παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας τα επόμενα χρόνια, με καταρχήν στόχο την άρση αδικιών που έγιναν εις βάρος των φορολογουμένων.

Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει «πακέτο» προτάσεων με τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα το φθινόπωρο όπου, εκτός από τη νέα ρύθμιση για το δημόσιο χρέος, θα κριθεί το ελληνικό αίτημα για χαλάρωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

Βασικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι πλέον η σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών βαρών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ταυτόχρονα με την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης, ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στα έσοδα του Δημοσίου, αλλά και να διευκολυνθεί η διαδικασία επαναφοράς της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης έχει προαναγγείλει φορολογικές ελαφρύνσεις υπό τις προϋποθέσεις της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, της βελτίωσης της λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης και της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

 1. Από 1/6 τέλος η ενημέρωση του "Βιβλίου Νεοπροσλαμβανομένων"

«Με το νέο - σαφώς ευνοϊκότερο - θεσμικό και οργανωτικό περιβάλλον που έχει πλέον διαμορφωθεί, κανένας εργοδότης δεν μπορεί να επικαλείται καμία δικαιολογία ώστε να προβαίνει σε καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων», είχε δηλώσει παλαιότερα ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις περιπτώσεις 5 και 6 της παραγράφου 2 του άρθρου 20 του νόμου ν. 4255/2014 ορίζεται:

Τα Ειδικά Βιβλία Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού τηρούνται έως τις 31.5.2014, φυλάσσονται από τον εργοδότη για δέκα (10) έτη από της νόμιμης θεωρήσεώς τους και επιδεικνύονται κατά τους επιτόπιους ελέγχους. Παράβαση της υποχρέωσης αυτής ή οποιαδήποτε άλλη παράβαση,επιφέρουν την επιβολή των αντίστοιχων προστίμων που ίσχυαν μέχρι την προηγούμενη ημέρα της έναρξης ισχύος του παρόντος άρθρου. Τα επιβαλλόμενα αυτά πρόστιμα αποτελούν έσοδα του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, οι δε πράξεις επιβολής, επίδοσης και βεβαίωσης, καθώς και τυχόν αμφισβήτηση αυτών συνεχίζουν να γίνονται κατά τις διατάξεις του Κανονισμού Ασφάλισης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

 1. Αλλάζει ριζικά το τοπίο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα

Αλλάζει ριζικά το τοπίο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, καθώς ξεκινά η διοικητική και οικονομική ενοποίηση 60 διαφορετικών φορέων που χορηγούν κύριες, επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα. Ήδη, άρχισε η εκπόνηση μελέτης από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), (πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του οποίου είναι ο Νίκος Φίλιππας), έπειτα από την υπογραφή σχετικής σύμβασης από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, την οποία δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες με στόχο το νέο ασφαλιστικό μοντέλο να νομοθετηθεί το αργότερο έως τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας τονίζουν, ότι με την ενοποίηση των Ταμείων ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ενώ διαβεβαιώνουν, ότι πρόκειται αποκλειστικά για διοικητική ενοποίηση που δεν επηρεάζει το ύψος των συντάξεων.

Σημειώνουν επίσης, ότι η μεταρρύθμιση αυτή που περιλαμβάνει τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ και την εφαρμογή των νέων πληροφοριακών συστημάτων, οδηγεί σε υγιή ταμεία τα οποία υπηρετούν τις αρχές για τις οποίες συγκροτήθηκαν. Παράλληλα αναφέρουν, ότι εξασφαλίστηκε η καταβολή των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ για το μέλλον ενώ τέθηκαν ενιαίοι και δίκαιοι κανόνες.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

 1. ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα με προκήρυξη 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε φορείς του Δημοσίου

Νέο πρόγραμμα ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για την προκήρυξη 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Το πρόγραμμα αναμένεται να αρχίσει να τρέχει μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως και το αντίστοιχο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιήθηκε το 2013 και μέσω του οποίου καλύφθηκαν 49.761 ωφελούμενοι, και το νέο απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Η πρόσληψη γίνεται κατά κύριο λόγο για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για ανέργους άνω των 27 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 ευρώ τον μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

11. Παραίτηση Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την αποδοχή της παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, τον οποίο ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Ο Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία  με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού.

Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

 

Αυτό ήταν και για σήμερα! Όσοι δεν είστε στην εργασία σας καλά να περάσετε.

Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα.

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα!

 

Πηγή: Μέλη της επιστημονικής ομάδας του Power-Tax


efm_728x90