Ενημέρωση >>Φορολογικά Νέα
10/03/2014
Άρθρο: Με μια Ματιά – Η Περασμένη Εβδομάδα

 

Παναγιώτης Κανέλλος- Μέλος Επιστημονικής Ομάδας Power-Tax

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης

 

Πρόλογος

            Καλημέρα και καλή εβδομάδα για ακόμη μία φορά! Ελπίζω να ξεκουραστήκατε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω του τριημέρου, αν και ο καιρός δεν υπήρξε ιδιαίτερα καλός σύμμαχος για το «πέταγμα» του χαρταετού. Παρ’ όλα αυτά, ελπίζω να μπορέσατε να φύγετε μακριά από την βαβούρα της πόλης και να πήγατε στην εξοχή για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Τουλάχιστον όσοι από εσάς ήσασταν καλά στην υγεία σας και δεν σας ταλαιπώρησε καμία ίωση!

            Επόμενος σταθμός η 25η Μαρτίου που αν και πέφτει Τρίτη, είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος θα «κολλήσει» καμιά άδεια την Δευτέρα και θα χαρεί ένα τετραήμερο!

            Ας δούμε όμως πως είχαν τα νέα την περασμένη εβδομάδα, που εκτός από το καρναβάλι, τον χορό, τα αποκριάτικα πάρτι και το πέταγμα του χαρταετού, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έγινε, υπήρξαν και κάποια άλλα λογιστικού – φορολογικού χαρακτήρα, για να μας θυμίσουν ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε..

 

Το ανέκδοτο της περασμένης εβδομάδας

            Θα ήθελα να ξεκινήσω με μία αναφορά σε μία από τις ματιές της περασμένης εβδομάδας.

            Είχαμε πληροφορηθεί από δημοσίευση του «Πρώτου Θέματος», ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία ένα σύστημα με το οποίο όλες οι ειδοποιήσεις και πράξεις της διοίκησης, που αφορούν έναν φορολογούμενο, θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω e-mail. Και για τον λόγο αυτό, κάθε φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος να ορίσει μέσα στην μερίδα του στο taxisnet έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέχρι το τέλος του Μαΐου. Και ότι οι «παραβάτες» θα χρεωθούν με ένα πρόστιμο της τάξεως των εκατό (€ 100,00) ευρώ!!

            Μετά από αυτή την δημοσίευση, αλλά και άλλες αντίστοιχες στα λοιπά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Οικονομικών έρχεται να την διαψεύσει, όχι μία, αλλά δύο φορές.. Επίσημα λοιπόν, με δελτίο τύπου που εξέδωσε την 01/03/2014, αναφέρει ότι τέτοια δημοσιεύματα δεν είναι αληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και βέβαια δεν τίθεται θέμα προστίμου για αυτούς που δεν θα πράξουν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Και για όσους μπορεί να μην διάβασαν το δελτίο τύπου, ο κος Θεοχάρης ανεπίσημα, μέσω του γνωστού σε όλους μέσου κοινωνικής δικτύωσης twitter έρχεται να «τιτιβίσει» το ίδιο ακριβώς πράγμα!

            Άρα μην ακούσω κανέναν να πει ότι δεν γνώριζε κάτι για το θέμα.. Θεωρώ ότι το υπουργείο Οικονομικών το ξεκαθάρισε με αρκετούς τρόπους!!

 

Τα πήραν όλα και έφυγαν..

            Σύμφωνα με πληροφορίες του Realnews, μέσω της Γ.Γ.Π.Σ. είναι έτοιμο το σύστημα που θα δίνει την δυνατότητα στο υπουργείο Εργασίας να διασταυρώνει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και να προχωρά άμεσα σε διαδικασίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και η Γ.Γ.Π.Σ. ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο θα γίνεται η διασύνδεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) με την Γ.Γ.Π.Σ., ώστε να υπάρχει η δυνατότητα του ΚΕΑΟ να παρακολουθεί τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και να προβαίνει σε κατασχέσεις μέχρι το ύψος της κατά περίπτωση οφειλής, σε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές.

            Μία άλλου είδους κατάσχεση περιουσίας είναι αυτή των καταθέσεων των οφειλετών. Σε περιπτώσεις οφειλών, θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά το κατασχετήριο στις τράπεζες, ώστε να γίνεται ανάληψη του ποσού της οφειλής από τον λογαριασμό του καταθέτη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα enikos.gr αυτή η διαδικασία θα κρατά το πολύ δέκα έξι (16) ημέρες και βάσει νόμου, δεν προβλέπεται η προειδοποίηση του οφειλέτη, προκειμένου ο τελευταίος να μην έχει την δυνατότητα να κάνει ανάληψη των χρημάτων του από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Το σύστημα αυτό λειτουργεί πιλοτικά ήδη σε τέσσερις εφορίες, χωρίς προβλήματα, με πρόβλεψη να επεκταθεί και στις 65 εφορίες.

 

Ο.Α.Ε.Ε. και βοήθημα ανεργίας

            Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ο.Α.Ε.Ε. στις 04/03/2014 μας πληροφορεί ότι με τις διατάξεις της αρ. Φ.10035/οικ.1239/63/27.1.2014 (ΦΕΚ 290/τ.Β΄/10-2-2014) απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επεκτείνειτηνχορήγηση του βοηθήματος ανεργίας και σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους και έχουν ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, είναι δε ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης.

            Με την εγκύκλιο αρ. 7/25.2.2014 της Διεύθυνσης Ασφάλισης δίνονται οι σχετικές οδηγίες για το ύψος της βοήθειας και την διάρκεια καταβολής του, οι προϋποθέσεις, η προθεσμία υποβολής της αίτησης κα.

 

Το ΙΚΑ και το σήριαλ της ΑΠΔ..

            Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με το Γενικό Έγγραφο Ε40/144/4.3.2014 διευκρινίζει ότι οι εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και ειδικότερα αυτοί που κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν.4225/2014, έχουν υποχρέωση απεικόνισης στην Α.Π.Δ των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ Τ.ΑΠ.Ι.Τ. και Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω, θα πρέπει να υποβάλλουν τις ΑΠΔ χωρίς να συμπεριλαμβάνουν τις ανωτέρω αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσαρμογής των μηχανογραφικών συστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι υπόχρεοι εργοδότες θα μπορέσουν να στείλουν τις εν λόγω ασφαλιστικές εισφορές με Συμπληρωματική ΑΠΔ (κωδ. 04), αλλά αφού πρώτα θα έχουν προηγηθεί οι σχετικές οδηγίες από το ΙΚΑ.

            Οι κανονικές ΑΠΔ ωστόσο, θα πρέπει να υποβληθούν για τους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων (εκτός Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α.) μισθολογικής περιόδου 12/2013 και 1/2014 μέχρι τις 14/3/2014 και για τους εργοδότες Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. μισθολογικής περιόδου 12/2013 μέχρι τις 31/3/2014. Η δε καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών θα πρέπει να γίνει εντός των κατά νόμο οριζόμενων προθεσμιών.

 

«Κλείνει» το θέμα των ομαδικών απολύσεων;;;

            Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να δώσει ένα τέλος στο θέμα των ομαδικών απολύσεων με μια υπουργική απόφαση, η οποία θα αναθέτει την αρμοδιότητα για τις ομαδικές απολύσεις στον Γενικό Γραμματέα Απασχόλησης, απαγκιστρώνοντας τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας. Ο Γενικός Γραμματέας θα έχει τον τελευταίο λόγο, εγκρίνοντας ή όχι τις ομαδικές απολύσεις κάθε φορά. Βέβαια όλο αυτό το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από την τρόικα και τα επιχείρημα της ελληνικής πλευράς είναι ότι με τον τρόπο αυτό, φεύγει η αρμοδιότητα από ένα πολιτικό πρόσωπο και αρμόδιος να αποφασίσει θα είναι ένας τεχνοκράτης, όπως είναι (ή θα έπρεπε να είναι) οι γενικοί γραμματείς.

 

Αλλάζουν πρόστιμα και φόροι..

            Το υπουργείο Οικονομικών μετά την γενικότερη κατακραυγή (ή βάσει γνώριμου σχεδίου που εφαρμόζει τον τελευταίο καιρό..) για τον φορολογικό νόμο που εισήγαγε εξοντωτικά πρόστιμα στις επιχειρήσεις, προσπαθεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις με νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «imerisia.gr» θα κατατεθεί στην Βουλή τις προσεχείς ημέρες.

            Αναλυτικά, προβλέπονται τα εξής:

 • Μείωση προστίμων. Προβλέπονται μειώσεις έως και 68% για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων και την μη έκδοση αποδείξεων.
  • Μειώνεται στα 400 ευρώ από 1.000 ευρώ το πρόστιμο που προβλέπεται για τους επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Β΄ κατηγορίας). Στο τραπέζι των συζητήσεων με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας βρίσκεται και η πρόταση για μείωση του συγκεκριμένου προστίμου στα 250 ευρώ, σχέδιο το οποίο μάλλον απορρίπτεται από την τρόικα.
  • Περιορίζεται στα 800 ευρώ από 2.500 ευρώ το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Γ΄ κατηγορίας). Η εναλλακτική πρόταση που εξετάζεται προβλέπει τη μείωση του συγκεκριμένου προστίμου στα 500 ευρώ.
 • Φόρος υπεραξίας για πώληση ακινήτων.Απαλλαγή από το φόρο υπεραξίας 15% για πωλήσεις ακινήτων τα οποία έχουν μείνει στην κατοχή των πολιτών για διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών. Για τα υπόλοιπα ακίνητα ο φόρος περιορίζεται σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό. Η τιμή κτήσης, θα υπολογίζεται ξανά λαμβάνοντας υπ' όψιν τον πληθωρισμό των ετών που μεσολάβησαν. Στην υπεραξία που προκύπτει εφαρμόζονται συντελεστές απομείωσης ανάλογα με το χρόνο διακράτησης του ακινήτου οι οποίοι ξεκινούν από 0,95 για διακράτηση έως πέντε χρόνια και φτάνουν έως 0,66 για διακράτηση από 20 έως 25 χρόνια. Επίσης διατηρείται η απαλλαγή από το φόρο υπεραξίας για όσους έχουν κέρδος από την πώληση έως 25.000 ευρώ και έχουν κρατήσει το ακίνητο στην ιδιοκτησία τους τουλάχιστον πέντε χρόνια. Ο φόρος υπεραξίας θα υπολογίζεται και θα βεβαιώνεται από τις εφορίες και οι συμβολαιογράφοι θα είναι υπεύθυνοι για την είσπραξη και την απόδοση του φόρου στο Δημόσιο.
 • Διορθώσεις στον φόρο υπεραξίας μετοχών.Οι φορείς της αγοράς έχουν προτείνει την αντικατάσταση του φόρου υπεραξίας με αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων μετοχών από 0,2% που ανέρχεται σήμερα σε 0,3% ή 0,4%, πρόταση που βλέπει με θετικό μάτι το υπουργείο Οικονομικών.
 • Αλλαγές στο σύστημα απόδοσης του ΦΠΑ. Το νέο σύστημα προβλέπει ότι η χρεωστική δήλωση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και θα αποδεσμευτεί από την πληρωμή των € 10,00 ώστε να γίνεται αποδεκτή από το σύστημα. Με την υποβολή της θα βεβαιώνεται κατευθείαν ο φόρος, που θα πληρώνεται σε τράπεζες ή ΕΛΤΑ μέσω της ταυτότητας οφειλής που θα εκδίδεται από το σύστημα του taxisnet. Διατηρείται το σύστημα των δύο δόσεων, με την πρώτη, που αντιστοιχεί στο 50% του οφειλόμενου φόρου, ή την ολοσχερή καταβολή να γίνεται μέχρι το τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης. Το υπόλοιπο 50% σε περίπτωση δόσεων, καταβάλλεται με προσαύξηση 2% μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.
 • Φορολογικό καθεστώς αγροτών.Βελτιώσεις στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών (απαλλαγή από την τήρηση βιβλίων όλων των αγροτών, υποχρέωση υποβολής μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, υποβολή συγκεντρωτικής κατάστασης μια φορά το χρόνο, απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τα 5 πρώτα χρόνια, μείωση στο 27,5% της προκαταβολής φόρου για το 2015).
 • Κατασχέσεις μισθών.Αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο στα 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ. Επίσης, δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 500 ευρώ.
 • Συμψηφισμός απαιτήσεων.Συμψηφισμός απαιτήσεων των πολιτών από όλο το δημόσιο τομέα με οφειλές τους προς το Δημόσιο στο σύνολό του. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι δυνατό να συμψηφίζονται πάσης φύσεως απαιτήσεις φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων από υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, Ν.Π.Δ.Δ. και δήμους με οφειλές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

 

Μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις

Μέσα από την ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. μπορείτε πλέον να κατεβάσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Excel για να μπορέσετε να δημιουργήσετε το αρχείο xml που απαιτείται για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις. Αυτό απαιτείται σε περίπτωση που δεν θα επιλέξετε να την καταχώρηση μέσω της φόρμας εισαγωγής που παρέχει η αντίστοιχη εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ. Το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/documents_epixeiriseis/MYF.xlsm

Προσοχή: Το αρχείο χρησιμοποιεί μακροεντολές, οι οποίες θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένες προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά.

 

Ποιες αποδείξεις μαζεύουμε για το 2014

            Το υπουργείο Οικονομικών με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 07/03/2014 προσδιορίζει το είδος των αποδείξεων που θα πρέπει να μαζέψουν οι φορολογούμενοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν την μείωση του φόρου. Αναλυτικά, ο υφυπουργός Οικονομικών κος Μαυραγάνης ορίζει ότι για το 2014 οι αποδείξεις για τα είδη διατροφής και τα καύσιμα θα υπολογίζονται στο 100% της αξίας τους.

            Οι φορολογούμενοι προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση του φόρου, θα πρέπει να μαζέψουν και να προσκομίσουν τόσες αποδείξεις όσες αντιστοιχούν σε ποσό 10% του δηλωθέντος και φορολογηθέντος ατομικού εισοδήματός τους και μέχρι του ποσού των € 10.500,00. Θα γίνονται αποδεκτές μόνο εφόσον έχουν συμπεριληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και θα λογίζονται συνολικά για τους δύο συζύγους, αλλά θα επιμερίζονται ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημά τους. Συγκεκριμένα, οι αποδείξεις θα πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών από τις παρακάτω κατηγορίες:

 • Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
 • Αλκοολούχα ποτά και καπνός
 • Ένδυση και υπόδηση
 • Στέγαση (μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας)
 • Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
 • Μεταφορές (μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί)
 • Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια
 • Εκπαίδευση (μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών)
 • Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια
 • Αλλά αγαθά και υπηρεσίες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση).

 

Η κοινωνική ευθύνη των μεγάλων εταιρειών

            Το υπουργείο Ανάπτυξης με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 03/03/2014 ενημερώνει ότι σύμφωνα με ευρωπαϊκή Οδηγία, οι μεγάλες εταιρίες και επιχειρηματικούς ομίλους είναι υποχρεωμένοινα δημοσιοποιούν στο εξής, εκτός από τους ισολογισμούς τους, και στοιχεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ως τέτοια νοούνται, η δραστηριότητά τους στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της κοινωνικής πολιτικής, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της δωροδοκίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και σχετικά με την ηλικία, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο και τα επαγγελματικά προσόντα των μελών των οργάνων διοίκησής τους.

            Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των νέων κανόνων, όχι όμως και οι εταιρείες δημοσίου συμφέροντος, όπως είναι οι εισηγμένες σε χρηματιστήρια, οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρίες καθώς και όσες έχουν σημαντικό δημόσιο ρόλο εξαιτίας του μεγέθους του κύκλου των εργασιών τους και του εταιρικού τους κύρους.

            Ο τρόπος με τον οποίο θα δημοσιοποιούνται τα σχετικά στοιχεία δεν είναι δεσμευτικός, αλλά δίνεται η ευχέρεια στις επιχειρήσεις να επιλέξουν αυτές τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνουν.

 

Μείωση του τέλους Α.Π.Ε. για τις βιομηχανίες μέσης τάσης

            Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, υπέγραψε την περασμένη Πέμπτη 06/03/2014 την απόφαση, με την οποία εξισώνονται οι χρεώσεις της ενεργοβόρου Μέσης Τάσης με την Υψηλή για το Ειδικό Τέλος Εκπομπής Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).

            Οι πελάτες Μέσης Τάσης με συνολική ετήσια κατανάλωση ανά παροχή μεγαλύτερη από 13GWh, θα χρεώνονται στο εξής σύμφωνα με τις μοναδιαίες χρεώσεις της Κατηγορίας Πελατών Υψηλής Τάσης, κατ΄ αντιστοιχία και με την εξίσωση των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ), που προηγήθηκε νομοθετικά. Έτσι, με αυτό τον τρόπο παύει να υφίσταται ο διαχωρισμός μεταξύ βιομηχανικών καταναλωτών και ενεργοβόρων βιομηχανιών υψηλής τάσης.

 

Επίλογος

            Άλλη «Μια Ματιά» έχει φτάσει στο τέλος, αλλά πριν κλείσει αυτό το άρθρο, θα ήθελα να αναφερθώ στην μεγάλη συγκέντρωση των λογιστών – φοροτεχνικών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 07/03/2014 στο Σύνταγμα. Άλλοι μιλούν για 4.000 άτομα, άλλοι για 7.000. Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι υπήρξε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να «σκοτώσουν» την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους και ελπίζω αυτό να είναι μόνο η αρχή!!

            Στον αντίποδα, θα ήθελα να αναφερθώ και στις καταδίκες με ισόβια κάθειρξη σε τρείς εφοριακούς της Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν προϋποθέσεις. Υπολογίζεται ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο δημόσιο από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

            Άλλο ένα ηχηρό μήνυμα, που πιστεύω να συνετίσει εκείνους που σκέφτονται να διαπράξουν κάποια αντίστοιχη παρανομία, αλλά πολύ περισσότερο είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, για την τύχη αυτών που έχουν διαπράξει αντίστοιχες παρανομίες και δεν έχουν δεχτεί τις κυρώσεις που τους αναλογούσαν..

            Και με αυτό το τελευταίο σχόλιο θα ήθελα να κλείσω και να ανανεώσω το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα μας φέρει πιο κοντά σε ένα εν δυνάμει τετραήμερο, αλλά και πιο κοντά στο Άγιο Πάσχα.

 

Πηγή: Παναγιώτης Κανέλλος- Μέλος Επιστημονικής Ομάδας Power-Tax


efm_728x90