Ενημέρωση >>Φορολογικά Νέα
14/12/2015
Άρθρο: Με μια Ματιά - Η προηγούμενη εβδομάδα

 

Μαρία Γεωργουλοπούλου / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Α'Τάξης

Στέλλα Τσιούλη / Λογίστρια - Φοροτεχνικός Β'Τάξης

 

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σε όλους!

Άλλη μια Δευτέρα έφτασε και εμείς πιστοί, εδώ, στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε όλα τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα…

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 1. Δελτίο Τύπου: Τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και συμψηφισμό υπερεισπράξεων
 2. Σταθάκης: Αρση των capital controls στα μέσα του 2016
 3. Ασφαλιστικό: Ψαλίδι σε επικουρικές - εφάπαξ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών
 4. Μέσω πιστωτικών καρτών θα χτίζεται το αφορολόγητο από το 2016
 5. Τρύφων Αλεξιάδης: Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα
 6. Ανοίγει η εφαρμογή του συστήματος TAXIS για το επίδομα θέρμανσης
 7. Επίδομα θέρμανσης: Τα νέα κριτήρια
 8. Για δύο χρόνια αύξηση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία
 9. Ηλεκτρονική σάρωση όλων των συναλλαγών από το Υπ. Οικονομικών
 10. Έως 18 Δεκεμβρίου η ψήφιση του β' πακέτου προαπαιτούμενων
 11. Με 153 ψήφους πέρασε ο προϋπολογισμός

 

1. Δελτίο Τύπου: Τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και συμψηφισμό υπερεισπράξεων

Από τη Δευτέρα 7/12/2015, είναι διαθέσιμη η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έτους 2015, μετά την εκκαθάριση Εν.Φ.Ι.Α. 2015. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που επιθυμούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή Δηλώσεων Ε9 και να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αλλαγές. Μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης θα ακολουθήσει η εκκαθάριση Εν.Φ.Ι.Α. του 2015 και η έκδοση πράξης διοικητικού προσδιορισμού. Υπάρχει πρόβλεψη για νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί το πρόστιμο των 100 Ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης Ε9.

Επίσης, τη Δευτέρα 7/12/2015 ολοκληρώθηκε σε όλες τις Δ.Ο.Υ. η πρώτη μαζική διενέργεια συμψηφισμού με ανοιχτές αρρύθμιστες οφειλές, επιλύοντας ένα χρονίζον πρόβλημα, τόσο των φορολογουμένων όσο και των φορολογικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, συμψηφίστηκαν 268.980 υπερεισπράξεις που αφορούν σε 210.297 Α.Φ.Μ. και συμψηφιζόμενο ποσό 10.368.757 €.

Οι πολίτες τους οποίους αφορά η εν λόγω διαδικασία θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Γ.Γ.Δ.Ε., ώστε μέσω της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet να ενημερωθούν για το νέο και μειωμένο ποσό της οφειλής τους.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

2. Σταθάκης: Αρση των capital controls στα μέσα του 2016

Την εκτίμηση ότι έξοδος από τα capital controls μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στα μέσα του 2016, διατυπώνει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο υπουργός αναφέρει, εξάλλου, ότι έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται το επιχειρηματικό κλίμα και σημειώνει: «Το γ΄τρίμηνο, με τους κεφαλαιακούς ελέγχους να πλήττουν την οικονομία και την αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή στην ευρωζώνη να κορυφώνεται, το ΑΕΠ υποχώρησε μόλις κατά 1,1%. Αν το τρέχον τρίμηνο η συρρίκνωση περιοριστεί στο 0,2%, συνολικά για το 2015 θα καταγραφεί ανάπτυξη! Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πριν από το καλοκαίρι το ΑΕΠ θα έχει επιστρέψει σε ανοδική τροχιά».

Ο κ. Σταθάκης ερωτώμενος για τον αναπτυξιακό νόμο αναφέρει ότι «πρωταρχικός στόχος του νόμου είναι να αποφευχθούν λάθη των προηγούμενων αντίστοιχων νόμων» και σημειώνει ότι «σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα εστιάσει τα κριτήρια επιλογής σε καινοτόμες επιχειρήσεις, στη νεανική επιχειρηματικότητα και στον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιλεγμένης επένδυσης».

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

3. Ασφαλιστικό: Ψαλίδι σε επικουρικές - εφάπαξ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών

Νέα εναλλακτική πρόταση για το νέο Ασφαλιστικό, χωρίς μείωση των κύριων συντάξεων, καταθέτει την Πέμπτη στους δανειστές ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με Τα Νέα, θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, μειώσεις επικουρικών συντάξεων και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μαζί με τις ενοποιήσεις Ταμείων και τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας προχθές στη δημόσια τηλεόραση, δεσμεύτηκε ότι δεν θα περικοπούν οι κύριες συντάξεις. Αντίθετα επέμεινε ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για ένα χρονικό διάστημα αποτελεί προσφορότερη λύση προκειμένου να μην υποστεί για 12η φορά μείωση η αδύναμη κατηγορία των συνταξιούχων.

Πάντως οι δανειστές απορρίπτουν μια ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και για να εξοικονομηθεί το ποσό των 1,8 δισ. έως το τέλος του 2016 προτάσσουν ως επικρατέστερο σενάριο τη μείωση κατά 15% των συντάξεων άνω των 800 ευρώ.

Η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση των εισφορών κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες για 3 χρόνια έως ότου αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας.

Συγκεκριμένα προτείνεται αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά μία μονάδα στις κύριες συντάξεις (εκτιμάται ότι θα αποφέρει έσοδα 300 εκατ. ευρώ ετησίως στο ΙΚΑ) και αύξηση των εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα στις επικουρικές (0,5 για εργοδότες και 0,5 για εργαζομένους).

Για τις επικουρικές συντάξεις η κυβερνητική πρόταση θα προβλέπει μεσοσταθμικές μειώσεις 6,5% (σ.σ. για όσες ξεπερνούν τα 173 ευρώ) και αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

4. Μέσω πιστωτικών καρτών θα χτίζεται το αφορολόγητο από το 2016

Δύο μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής πρόκειται να προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες με σχετικές διατάξεις που θα κατατεθούν στη Βουλή. Το πρώτο είναι διασύνδεση των ταμειακών μηχανών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου οι ελεγκτές να έχουν άμεση εικόνα για να τον τζίρο τους. Το δεύτερο είναι η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με δαπάνες του φορολογούμενου που θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω πιστωτικών καρτών.

Ειδικότερα με σχετική διάταξη θα καταργείται από το 2016 η υποχρέωση των φορολογούμενων να συγκεντρώνουν αποδείξεις για τις δαπάνες που πραγματοποιούν προκειμένου να ωφεληθούν από το αφορολόγητο ποσό των 9.550 ευρώ το οποίο οδηγεί σε έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.

Στο εξής με βάση τη νέα ρύθμιση το αφορολόγητο θα "χτίζεται" μόνο μέσα από αγορές με τη χρήση πλαστικού χρήματος που θα κάνει ο φορολογούμενος. Και επειδή οι δαπάνες αυτές προκύπτουν από την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η κάθε κάρτα θα απαλλαγούν από το μαρτύριο της συλλογής των αποδείξεων. Και το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Όπως είναι γνωστό μέσω της διασταύρωσης των δαπανών αυτών των φορολογούμενων με τον τζίρο που δηλώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ένα μεγάλο μέρος της φορολογητέας ύλης που σήμερα αποκρύπτεται.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

5. Τρύφων Αλεξιάδης: Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα

«Βόμβες» για τα τέλη κυκλοφορίας και τον τρόπο είσπραξής τους, πέταξε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, αποκάλυψε πως «για το 2016 εξετάζουμε όλο το κομμάτι της φορολογίας του αυτοκινήτου. Πρέπει να δούμε τα προβλήματα, τις υπερβολές και τα λάθη που υπάρχουν και πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σύστημα της φορολογίας των αυτοκινήτων μέσω των τελών κυκλοφορίας όπου είναι άδικο», τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν ο ίδιος τύπος αυτοκινήτου με διαφορετική ημερομηνία (λίγους μήνες πριν ή μετά) να πληρώνει διαφορετικά τέλη κυκλοφορίας!»

Όπως είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης, ανάμεσα σε αυτά που εξετάζει η κυβέρνηση, είναι «να υπάρχει ένα μικρό, αναλογικό τέλος κυκλοφορίας για όλους και από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με την βενζίνη. Γιατί άλλο πράγμα είναι αυτός που έχει ένα μικρό αυτοκινητάκι και δεν έχει μεγάλη κατανάλωση πηγαίνοντας καθημερινά δουλειά-σπίτι, κι άλλο πράγμα ο άλλος ο οποίος έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση».

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

6. Ανοίγει η εφαρμογή του συστήματος TAXIS για το επίδομα θέρμανσης

Ανοίγει τις αμέσως επόμενες μέρες η εφαρμογή του συστήματος TAXIS, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως όλοι οι ενδιαφερόμενοι τόσο για τα κριτήρια όσο και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.

Αυτό δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

Ειδικότερα για τα κριτήρια που θα ισχύσουν, ο κ. Αλεξιάδης αποσαφήνισε ότι το ετήσιο συνολικό εισόδημα, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ ετησίως για τους άγαμους και τις 20.000 για τους έγγαμους, ενώ για κάθε παιδί θα προστίθεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την ακίνητη περιουσία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

7. Επίδομα θέρμανσης: Τα νέα κριτήρια

Με νέα «ψαλιδισμένα» κριτήρια και ποσά και σε λιγότερα νοικοκυριά θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης για τη σεζόν 2015-2016.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Τaxisnet για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους. Οσοι υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 θα λάβουν το επίδομα μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2016, ενώ για αιτήσεις που θα κατατεθούν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Μαΐου 2016 η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016.

Με βάση τα νέα κριτήρια οι δικαιούχοι θα είναι:

• Αγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ, από 30.000 ευρώ πέρυσι και ακίνητη περιουσία που δεν υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, από 200.000 ευρώ πέρυσι.

• Εγγαμος χωρίς παιδιά, με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, από 40.000 ευρώ πέρυσι και ακίνητη περιουσία που η αξία της δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, από 300.000 πέρυσι.

• Εγγαμος με 1 παιδί, με ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ, από 43.000 ευρώ πέρυσι και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

8. Για δύο χρόνια αύξηση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία

Την προσωρινή -για δύο έτη- αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες (1,5% για τον εργοδότη και κατά 0,5% για τον εργαζόμενο) έτσι ώστε να αποτραπούν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις τουλάχιστον έως ότου γίνουν... απτά τα αποτελέσματα της προωθούμενης μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού και, ταυτόχρονα, να γίνουν μικρότερες μειώσεις στις επικουρικές από την 1/1/2016, ζητά σήμερα από τους επικεφαλής των Θεσμών ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος.

Με αυτή την «κόκκινη γραμμή» που έχει «τραβήξει» το Μέγαρο Μαξίμου, προσέρχεται ο υπουργός στη σημερινή συνάντηση με το «κουαρτέτο» των Θεσμών που θεωρείται κρίσιμη, καθώς το αποτέλεσμα θα καθορίσει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και τα τυχόν περιθώρια διαπραγμάτευσης για την υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί στο 3ο Μνημόνιο ή των «ισοδυνάμων» τους, με δεδομένους, ωστόσο, τους δημοσιονομικούς στόχους - περιορισμούς.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει, συγκεκριμένα, δεσμευτεί:

Να εξοικονομήσει μέσω της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού επιπλέον 685 εκατ. ευρώ (512,9 εκατ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία και 172 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο) ώστε να τηρηθεί η δέσμευση για τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ το 2016 (1,8 δισ. ευρώ). Ηδη έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό οι εξοικονομήσεις από το «μπλόκο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τις αυξήσεις των εισφορών των συνταξιούχων υπέρ ασθενείας, την αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ, καθώς και από την καταβολή μόνο του ανταποδοτικού ποσού της σύνταξης σε όσους συνταξιοδοτούνται πριν από τα 67. 

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

9. Ηλεκτρονική σάρωση όλων των συναλλαγών από το Υπ. Οικονομικών

Ηλεκτρονικό «μάτι» σε όλες τις συναλλαγές των φορολογουμένων, από τους τόκους των καταθέσεων και τις μετοχές, μέχρι τους λογαριασμούς των κινητών, της ΔΕΗ, αλλά και των δαπανών σε ιδιωτικά σχολεία και θεραπευτήρια, ρίχνει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των διασταυρώσεων στοιχείων που διενεργεί για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων και «μαύρου» χρήματος.

Η «ακτινογραφία» όλων των συναλλαγών, εν όψει και της σύνταξης του περιουσιολογίου, θα γίνει μάλιστα άμεσα, αφού το υπουργείο Οικονομικών, με κατεπείγουσα εγκύκλιό του, ζητά έως τις 15 Ιανουαρίου 2016 να του σταλούν όλα τα σχετικά στοιχεία από τράπεζες, χρηματοδοτικά ιδρύματα, ιδρύματα πληρωμών, τα ΕΛΤΑ, εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικά θεραπευτήρια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ακόμη και τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ.

Οι καταθέσεις

Προθεσμία που επεκτείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2016 για την αποστολή στοιχειών που αφορούν δεδομένα καταθετικών λογαριασμών ή και λογαριασμών πληρωμών φυσικών προσώπων, οι οποίοι εμφανίζουν συνολική ετήσια κίνηση χρέωσης μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ, σε κινητές αξίες με ημερομηνία χρηματικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ, όπως και για τα στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών ανάληψης και σε ΑΤΜ. Θα πρέπει να αναφερθεί μάλιστα ότι οι τράπεζες καλούνται να στέλνουν όλα τα στοιχεία των πελατών τους οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» για φοροδιαφυγή.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

10. Έως 18 Δεκεμβρίου η ψήφιση του β' πακέτου προαπαιτούμενων

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί και να ψηφιστεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, όπως προέκυψε από την άτυπη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς σήμερα, Δευτέρα.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός και ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, εν όψει της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών αύριο, Τρίτη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τα 13 προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν το 1 δισ. ευρώ, αλλά και την έναρξη της αξιολόγησης και της συζήτησης για το χρέος.

Η πορεία υλοποίησης του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων θα εξεταστεί και στο σημερινό (Δευτέρα) Εurogroup. Επισης, στο περιθώριο του Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να συζητήσει με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι, το θέμα των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls).

Πάντως τα «αγκάθια» που υπάρχουν μεταξύ των 13 σημείων του β' πακέτου καθιστούν αμφίβολη την τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Δύσκολες -και ίσως χρονοβόρες- προδιαγράφονται οι μάχες για την νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, αλλά και την προετοιμασία για τη δημιουργία του νέου ΤΑΙΠΕΔ.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

11. Με 153 ψήφους πέρασε ο προϋπολογισμός

Μόνο με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και χωρίς εκπλήξεις, ολοκληρώθηκε μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό ο οποίος επικυρώθηκε από 153 βουλευτές. «Οχι» είπαν 145 βουλευτές και απουσίαζαν 2. Οχι» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, ενώ ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος απουσίαζε (με πρόθεση ψήφου θα ψήφιζε «όχι», αλλά δεν μετρά). Επιστολική ψήφο έδωσαν ο υπουργός Γιάννης Τσιρώνης με «ναι» στον προϋπολογισμό, όπως ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ Σκούφα, η Αννα Βαγενά και η Κατερίνα Ιγγλέζη.

Η ομιλία Τσίπρα

«Στόχος μας δεν είναι μόνο να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, είναι και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για τον ριζικό μετασχηματισμό της οικονομίας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για μια μεγάλη αλλαγή που είναι σήμερα πιο ώριμη και αναγκαία από ποτέ στην Ευρώπη της κρίσης και της αποσταθεροποίησης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

 

Και με αυτή την είδηση, ολοκληρώθηκε άλλη μια «Ματιά».

Εμείς, ραντεβού την εβδομάδα των Χριστουγέννων για μια ακόμα ανασκόπηση γεγονότων της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε.

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα!

 

Πηγή: Μέλη της επιστημονικής ομάδας του Power-Tax.gr


efm_728x90