17/02/2014
Απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων υπόσχεται ο Αντ. Σαμαράς

 

Την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, οι οποίες θα γίνονται αυθημερόν και ηλεκτρονικά, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης του σχετικού νομοσχεδίου. Όπως είπε, ο σχετικός νόμος θα έχει ψηφιστεί μέχρι αρχές Απριλίου 2014.

"Με λίγα λόγια και πολλές πράξεις εναρμονιζόμαστε όλοι για να έρθει η ανάπτυξη μέσω των επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουμε μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα" δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς. Όπως ανέφερε, για πρώτη φορά η εξέταση του συνόλου των αδειών θα γίνεται από ένα "μικρό κατάστημα". "Η μείωση της ανεργίας δεν γίνεται με ευχές. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι βασική προϋπόθεση για αύξηση της απασχόλησης" υποστήριξε.

Το νέο πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις θα αφορά σε κάθε τύπο άδειας όπως εγκαταστάσεως, λειτουργίας, ιδρύσεως επιχειρήσεων, περιβαλλοντικές άδειες, αλλά και σε μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων (βιομηχανικές, εξορυκτικές, υδατοκαλλιέργειες, λιμενικές υποδομές, τουριστικές εγκαταστάσεις, κ.α.). Θα αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση των επιχειρηματιών, με την οποία θα αναλαμβάνουν την ευθύνη της νομιμότητας και της υπευθυνότητας της διαδικασίας. Οι έλεγχοι δεν θα γίνονται στην παροχή της άδειας, αλλά στη λειτουργία της επιχείρησης και πιστοποιημένοι φορείς τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα θα ελέγχουν τις επιχειρήσεις και θα αδειοδοτούν. Τους ελεγκτές θα ελέγχει η κεντρική διοίκηση.

 

Πηγή: www.avgi.gr


efm_728x90