17/02/2014
Ποιοι πληρώνουν προκαταβολή φόρου 55%. Διευκρινίσεις απο το Οικονομικών για το αλαλούμ
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ

 

«Οι αναφορές στα δημοσιεύματα αφορούν σε φορολογικές ρυθμίσεις που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και τη χρήση 2013», σημειώνει η ανακοίνωση.

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για νέες επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του.

«Δεν υπάρχουν νέες επιβαρύνσεις, είτε άμεσες είτε έμμεσες, σε μισθωτούς και συνταξιούχους», σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι «οι αναφορές στα δημοσιεύματα αφορούν σε φορολογικές ρυθμίσεις που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και τη χρήση 2013».

«Δεν αφορούν τον Νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα και ισχύει από τη χρήση 2014 και εξής. Το αντίθετο ισχύει. Οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, διορθώθηκαν στο πλαίσιο του νέου Κώδικα», υπογραμμίζει.

«Προκαταβολή φόρου θα υπολογίζεται πλέον μόνο στο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν νέες επιβαρύνσεις, είτε άμεσες είτε έμμεσες, σε μισθωτούς και συνταξιούχους, όπως παραπλανητικά αναφέρεται στα δημοσιεύματα αυτά», προσθέτει.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90