07/12/2015
Τρύφων Αλεξιάδης: Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα

 

«Βόμβες» για τα τέλη κυκλοφορίας και τον τρόπο είσπραξής τους, πέταξε ο Τρύφων Αλεξιάδης.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, αποκάλυψε πως «για το 2016 εξετάζουμε όλο το κομμάτι της φορολογίας του αυτοκινήτου. Πρέπει να δούμε τα προβλήματα, τις υπερβολές και τα λάθη που υπάρχουν και πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σύστημα της φορολογίας των αυτοκινήτων μέσω των τελών κυκλοφορίας όπου είναι άδικο», τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν ο ίδιος τύπος αυτοκινήτου με διαφορετική ημερομηνία (λίγους μήνες πριν ή μετά) να πληρώνει διαφορετικά τέλη κυκλοφορίας!»
 
Όπως είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης, ανάμεσα σε αυτά που εξετάζει η κυβέρνηση, είναι «να υπάρχει ένα μικρό, αναλογικό τέλος κυκλοφορίας για όλους και από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με την βενζίνη. Γιατί άλλο πράγμα είναι αυτός που έχει ένα μικρό αυτοκινητάκι και δεν έχει μεγάλη κατανάλωση πηγαίνοντας καθημερινά δουλειά-σπίτι, κι άλλο πράγμα ο άλλος ο οποίος έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση».
 
Ωστόσο τόνισε πως δεν έχει εξεταστεί ακόμα πόσο θα είναι αυτό το τέλος, διαβεβαιώνοντας ότι «ο ο πολίτης όταν κάνει την σούμα, θα δει ότι πληρώνει λιγότερα για τέλη κυκλοφορίας τώρα».
 
Στόχος του όπως εξήγησε, είναι να γίνουν «πιο δίκαια τα τέλη κυκλοφορίας και πιο αποτελεσματική η είσπραξη. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση ώστε να ελέγχουμε αν έχουν πληρωθεί τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένα, αν έχουν περάσει κάρτα, αν είναι κλεμμένα».

 

Πηγή: star.gr


efm_728x90