23/11/2015
Ντάισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για τη δόση των 2 δισ. ευρώ - Τη Δευτέρα η εκταμίευση

 

«Πράσινο φως», όπως αναμενόταν,  έδωσε το Σάββατο, το Euro Working Group για την εκταμίευση από τον ESM της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ προς την Αθήνα αλλά και των 10 δισ. ευρώ που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η Ελλάδα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνονταν στο πρώτο πακέτο μέτρων που είχε συμφωνήσει με τους πιστωτές της, πράγμα που ανοίγει τον δρόμο ώστε η Αθήνα να λάβει τη δόση των 2 δισ. ευρώ, καθώς και το ρευστό που είναι απαραίτητο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε το Σάββατο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η Ελλάδα υλοποίησε όλες τις μεταρρυθμίσεις του πρώτου πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της πρώτης δόσης δανείου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες.

"Επί τη βάσει της τελικής έκθεσης συμμόρφωσης, το Euro Working Group συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και τη λήψη μέτρων στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι σημαντικά για μια επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

"Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την τελική έγκριση από το Διευθυντικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που συνδέεεται με το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων", είπε.

Η συμφωνία θα επιτρέψει, επίσης, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να λάβει εξατομικευμένες αποφάσεις για τη μεταφορά πόρων στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90