14/02/2014
Δυσαρεστημένο το εμπόριο από την εξέλιξη στις εμπορικές μισθώσεις

 

Τη δυσαρέσκεια του ελληνικού εμπορίου σχετικά με τη λύση που δίνει η Κυβέρνηση στο θέμα των εμπορικών μισθώσεων εξέφρασε σήμερα Παρασκευή ο επικεφαλής της Εθνικής Συμφωνίας Ελληνικού Εμπορίου Β.Κορκίδης.

«Η εξέλιξη για τις νέες επαγγελματικές μισθώσεις, σαφώς και δεν ικανοποιεί τον εμπορικό κόσμο, αφού σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο της χώρας μας η περίοδος απόσβεσης μιας επένδυσης είναι τα πέντε χρόνια. Ως εκ τούτου, θα έπρεπε αυτός ο χρόνος να υπερκαλύπτεται και να προστατεύει τον συνεπή επιχειρηματία», δήλωσε ο κ. Κορκίδης για το θέμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ΕΣΕΕ προσπαθήσε με πολλά επιχειρήματα να αποδείξει ότι η πρότασή της για 6 χρόνια προστασίας αντί της πλήρους κατάργησης θα ήταν μία γενναία και αποδεκτή μείωση της 12ετίας, των παλαιών μισθώσεων. «Η τριετία μπορεί να είναι μια μέση λύση μεταξύ υπουργείου και τρόικας, αλλά δεν μας δικαιώνει», προσέθεσε.

Η ΕΣΕΕ προτίθεται να δημιουργήσει υπηρεσία φιλικού διακανονισμού χρησιμοποιώντας το θεσμό της Διαμεσολάβησης και να ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης να υλοποιήσει παλαιότερη πρότασή της για την ενίσχυση των επιτροπών της Περιφέρειας που θα επιλύουν τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε χθες την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή που θα προβλέπει τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος προστασίας για τις υφιστάμενες επαγγελματικές μισθώσεις, την καθιέρωση τριετούς ελάχιστης διάρκειας για τις νέες εμπορικές μισθώσεις και τον περιορισμό της διαφοράς στο ύψος των αποζημιώσεων που οφείλουν ιδιοκτήτες (24 μήνες σήμερα) και ενοικιαστές (1 μήνας), για την πρόωρη λύση της μίσθωσης.

 

Πηγή: news.in.gr


efm_728x90