14/02/2014
Αλλαγές σε αποδείξεις, πρόστιμα και φόρο υπεραξίας

 

 

Αλλάζουν αποδείξεις, πρόστιμα, και φόρος υπεραξίας ύστερα από τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ.

Όπως έλεγαν, μετά τη σύσκεψη πηγές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Στουρνάρας άκουσε με ενδιαφέρον και πνεύμα συνεργασίας τις προτάσεις που υπεβλήθησαν και δρομολογούνται αλλαγές.

Στη σύσκεψη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.00 στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα και στην οποία μετείχαν οι Φίλιππος Σαχινίδης, Ανδ. Μακρυπίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαπας υποβλήθηκε δέσμη προτάσεων, σύμφωνα με τις οποίες τα πρόστιμα μειώνονται από τα 1.000 και 2.500 ευρώ στα 100 ευρώ, για τις αποδείξεις η ποινή φόρου μειώνεται στο 10% από 22% ενώ για το φόρο υπεραξίας αντικαθίστανται οι ισχύουσες διατάξεις από φόρο 7% επί της τιμής πώλησης που θα επιβαρύνει τον πωλητή για όσα ακίνητα αποκτήθηκαν πριν την 1-1-2013.

Τα πρόστιμα θεωρούνται εξοντωτικά ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εγείρουν σειρά ενστάσεων και για τα θέματα της φορολόγησης των αγροτών, των παρακρατούμενων φόρων και για την υποχρέωση υποβολής μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90