10/02/2014
Τρισέ: Εφικτή η παράταση δόσεων και η μείωση επιτοκίων για την Ελλάδα

 

Εφικτή θεωρεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, την παράταση των δόσεων και τη μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης προς την Ελλάδα, ώστε να ελαφρυνθεί το χρέος.
Σύμφωνα με τον κ. Τρισέ, εάν οι προσπάθειες της Ελλάδας είναι σύμφωνες με τις δεσμεύσεις της, κάτι που θα γνωστοποιηθεί τον Απρίλιο για τους προϋπολογισμούς του 2013, θα ήταν δικαιολογημένη μία συμπληρωματική προσπάθεια των ευρωπαϊκών κρατών.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, επανέλαβε πως ο ίδιος «δεν υπήρξε ποτέ υπέρμαχος της διαγραφής δημόσιου χρέους», κάτι που, όπως τόνισε, θεωρεί ότι είναι δύσκολο να κατανοηθεί από τις πιστώτριες χώρες
Ωστόσο, υπογράμμισε πως η χρονική παράταση των δόσεων και η μείωση του υπάρχοντος επιτοκίου, θα του φαίνονταν ως πιθανά εφικτά μέτρα.
Πάντως, ο κ. Τρισέ είπε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την αποκατάσταση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών της ισορροπιών, εσωτερικών και εξωτερικών, σημειώνοντας ότι το πακέτο στήριξης δόθηκε ώστε «η εξισορρόπηση, που είναι πάντοτε πολύ δύσκολο όταν ξεκινάμε με μεγάλο έλλειμμα, να γίνει σε συνθήκες λιγότερο δραματικές και περισσότερο προοδευτικές από ό,τι εάν δεν υπήρχε βοήθεια».

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90