12/11/2015
Τσακαλώτος: Η ανακεφαλαιοποίηση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία

 

Πολλοί επενδυτές επιθυμούν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα αλλά ανησυχούν για ένα Grexit, υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών. Συμπλήρωσε ότι οι τράπεζες πρέπει να επιστρέψουν στον παραδοσιακό τους ρόλο.

Η όλη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα ολοκληρωθεί πολύ καλά δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μεταδίδει το Reuters.

O Yπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι πολλοί επενδυτές επιθυμούν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα αλλά ανησυχούν για ένα Grexit.

Πρόσθεσε ότι θέλει οι τράπεζες να επιστρέψουν στον παραδοσιακό τους ρόλο, δηλαδή να δανείζονται από καταθέτες για να δανείζουν σε επενδυτές.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Ιούλιο είναι καλή ή κακή, ενώ συμπλήρωσε ότι στην διαπραγματευτική τακτική κάποια πράγματα πήγαν και κάποια όχι. Πάντα νιώθαμε ότι υπολειπόμαστε σε τεχνοκρατικό επίπεδο. σημείωσε. 

Ο Υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει μια συμφωνία για «ανακούφιση» του ελληνικού χρέους πριν από τα Χριστούγεννα. Πρόσθεσε πως η χώρα χρειάζεται μια περίοδο χάριτος 15-20 χρόνια για τα χρέη.

Είναι ζωτικό να υπάρχει μια ξεκάθαρη οδός ώστε οι επενδυτές να επενδύσουν για επτά, οκτώ, εννιά χρόνια, τόνισε.

Οι δανειστές θεωρούν ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, είπε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος αναμένει η χώρα να επιστρέψει στις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

 

Πηγή: www.euro2day.gr


efm_728x90