06/11/2015
Μοσκοβισί: Σχετικά βελτιωμένες σε σχέση με τον Αύγουστο οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ύφεση στην Ελλάδα

 

Σχετικά βελτιωμένες, σε σχέση με τον Αύγουστο που συντασσόταν το Μνημόνιο, είναι οι προβλέψεις της Επιτροπής για την οικονομική ύφεση στην Ελλάδα, ανέφερε σήμερα ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι τον Αύγουστο οι προβλέψεις της Επιτροπής για την συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας ήταν υψηλότερες κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία το 2015 βρίσκεται σε ύφεση, αλλά έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει. Όπως είπε, το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η Επιτροπή προβλέπει ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία θα γίνει πιο ισχυρή το 2017.

Ωστόσο, ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Όπως είπε, θα πρέπει να γίνουν τα πρώτα βασικά βήματα, να εφαρμοστεί το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και να υπάρξει θετική απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα.

Καταλήγοντας, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι η θετική προσπάθεια της Ελλάδας θα πρέπει να συνεχιστεί με την εφαρμογή του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90