05/11/2015
Καμία νέα παράταση για το ασφαλιστικό - Σκληρή στάση από τους θεσμούς

 

Εως τα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το νέο Ασφαλιστικό. Αυτό κατέστησε σαφές ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος ήλπιζε να πάρει μια παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο για τη ψήφιση της μεταρρύθμισης δεδομένων και των τεχνικών δυσκολιών που υπάρχουν στη σύνταξη των απαιτούμενων αναλογιστικών μελετών.

«Είμαστε κοντά στον στόχο όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που θα γίνει μέχρι τέλος Νοεμβρίου», διευκρίνισε ο Γ. Κατρούγκαλος, αν και νωρίτερα κύκλοι του υπουργείου είχαν διατυπώσει την εκτίμηση ότι μπορεί να δοθεί περιθώριο μέχρι τις αρχές ή τα τέλη Δεκεμβρίου... Ο Γάλλος επίτροπος πήρε, ταυτόχρονα, σαφείς αποστάσεις από το ενδεχόμενο επιβολής νέων επιβαρύνσεων (π.χ. αύξηση εισφορών ή φόρων) στις επιχειρήσεις λέγοντας ότι «στόχος της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας και η Κομισιόν θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση την Ελλάδα».

«Η συνάντηση αφορούσε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα και βρήκαμε ευήκοα ώτα», σχολίασε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συμπληρώνοντας ότι ειδικά το θέμα των συντάξεων «δεν είναι μόνο θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις».

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90