04/11/2015
Συνάντηση Μοσκοβισί-Κατρούγκαλου για τα εργασιακά

 

Με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο θα συναντηθεί στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί.

Βασικό θέμα της συνάντησης είναι οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση στα εργασιακά, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.

Αμέσως μετά, ο κ. Μοσκοβισί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί έφτασε στην Αθήνα την Τρίτη και ακολούθησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το μήνυμα που έστειλε αμέσως μετά ήταν σαφές: οι εκκρεμότητες με όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να κλείσουν ώς τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων και να μπορέσουν να εκταμιευθούν τα 2 δισ. ευρώ που προβλέπονται από τη συμφωνία.

Προειδοποίησε, επίσης, ότι εάν δεν επιλυθούν τα 3- 4 εκκρεμή ζητήματα από το πρώτο πακέτο, «η συμφωνία στο Eurogroup θα είναι πιο δύσκολη».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «πρέπει να προχωρήσει βήμα - βήμα και όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε και το θέμα του χρέους».

Η λύση για το χρέος, κατά τον κ. Μοσκοβισί, «πρέπει να διέπεται από φιλοδοξία και πραγματισμό και να είναι πολιτικά αποδεικτή από τους εταίρους». Επίσης, είπε ότι θα υπάρξουν προτάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90