30/10/2015
Δραγασάκης: Από την Δευτέρα η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

 

Το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι ανάγκες των τραπεζών και μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο οποίος τόνισε ότι οι προϋποθέσεις για επιτυχή ολοκλήρωση υπάρχουν και εξέφρασε την ευχή, αυτή η ανακεφαλαιοποίηση να είναι και η τελευταία. Κρίσιμη διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες περιπτώσεις, υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης, θα είναι η σύνδεση της διαδικασίας με την αντιμετώπιση του ζητήματος των κόκκινων δανείων.

Για τις εξελίξεις στον τομέα των τραπεζών και την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο ο κύριος Δραγασάκης: «μέχρι τώρα το ελληνικό Δημόσιο έχει συνεισφέρει πάρα πολλούς πόρους για τη διάσωση των τραπεζών και επομένως αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία».

«Οι προϋποθέσεις για να υπάρξει θετική έκβαση υπάρχουν», τόνισε και, αφού ανέφερε ότι το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι ανάγκες των τραπεζών, προανήγγειλε ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση και ότι από Δευτέρα θα αρχίσει πια η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

«Το πιο κρίσιμο είναι να έχουμε θετική συνέχεια μετά», σημείωσε, για να επισημάνει ότι «ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν ότι δεν συνοδεύτηκαν από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα».

«Γι' αυτό και τώρα μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουμε αμέσως την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με ένα πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, θα αποτρέπει την αγοραπωλησία δανείων, γιατί ακόμα και στα επιχειρηματικά δάνεια αυτό που ενδιαφέρει είναι η επιχείρηση, η παραγωγική δυνατότητα, η απασχόληση», είπε.

«Επομένως», συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης, «εμείς θέλουμε να συνδέσουμε τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90