24/10/2015
Στο Μαξίμου διυπουργική για την επενδυτική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας

 

Στο περιθώριο της συνάντησης Τσίπρα-Ολάντ, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου διυπουργική συνάντηση πλευρών με αντικείμενο την προώθηση της επενδυτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας,

Από γαλλικής πλευράς, ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο Πιέρ Λεβί διευθυντής της ΕΕ στο υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης και ο γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεσίρ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών στην αξιοποίηση του προγράμματος Γιούνκερ.

Η προοπτική της συνεργασίας επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και για της από κοινού συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα των δύο χωρών, στον επενδυτικό τομέα. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν οι κλάδοι του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ενέργειας, των υποδομών και του αγροτικού τομέα.

Η δημιουργία κοινών επενδυτικών σχημάτων για επενδύσεις σε αναδυόμενες οικονομίες, με έμφαση στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.

Τέλος αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας σε υπουργικό επίπεδο, για την υλοποίηση των παραπάνω κατευθύνσεων, μέσα σε καθορισμένα χρονοδιαγράμματα.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90