22/10/2015
Επείγον θέμα τα κόκκινα δάνεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

 

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», θέμα που επείγει δεδομένης της πίεσης του χρόνου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα βρεθεί στο επίκεντρο της νέας συνάντησης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών την Πέμπτη το πρωί.

Τη σημερινή (Τετάρτη) πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών απασχόλησε κυρίως η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, το ψωμί, τις εκπτώσεις και η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων -όλα τα θέματα τα οποία διευθετούνται από το υπουργείο.

Σε ότι αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, αναφέρθηκε από την ελληνική πλευρά ότι αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για τις ρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα ποτά και τα πετρελαιοειδή δεν έχει οριστεί χρόνος εφαρμογής διότι πρέπει να προηγηθούν μελέτες.

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η προτεινόμενη από την κυβέρνηση ΚΥΑ φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές.

Συγκεκριμένα η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90