21/10/2015
Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών:«Σύντομα θα έρθει» το νομοσχέδιο

 

Διεξοδική συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε στη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής Πολιτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Με τον χρόνο να πιέζει αφόρητα, αφού είναι κρίσιμο να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου, και τους εκπροσώπους των δανειστών να βρίσκονται στην Αθήνα, κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη είπαν ότι προγραμματίζεται Υπουργικό Συμβούλιο για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα αποφασιστεί πότε θα κατατεθεί στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα έρθει «σύντομα» δήλωσε χαρακτηριστικά υπουργός που συμμετείχε στη σύσκεψη.

Οι τράπεζες και οι επενδυτές, αναμένουν με αγωνία τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς αυτές, μεταξύ άλλων, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκταση και την ένταση του ενδιαφέροντος ιδιωτών επενδυτών για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Την ίδια ώρα τραπεζική πηγή δηλώνει στο Reuters ότι ο λογαριασμός της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών εκτιμάται ότι θα είναι κάτω των 20 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών ενημερώθηκαν στην Φρανκφούρτη για τα αρχικά αποτελέσματα του ελέγχου στοιχείων ενεργητικού (AQR) που διενήργησε η ΕΚΤ.

Καλύτερη εικόνα της κατάστασης θα έχει την Πέμπτη ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα συμμετέχει στη σύνοδο της ΕΚΤ στη Μάλτα.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90