21/10/2015
Στα 390 η εθνική σύνταξη, επικουρικές τέλος σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο

 

«Τέλος οι επικουρικές συντάξεις» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σε εκπομπή του Star.

«Πάνω σε αυτή τη σύνταξη (την εθνική σύνταξη) θα έρχεται να καθίσει αυτή που θα αντιστοιχεί στις εισφορές τους. Μία σύνταξη που θα εγγυάται σε όλους ότι ξεφεύγουν από το κίνδυνο της φτώχειας» σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και έθεσε το όριο της εθνικής σύνταξης στα 390 ευρώ το μήνα.

«Η επικουρική σύνταξη είχε λόγο ύπαρξης στο παρελθόν γιατί χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι στα περισσότερα Ταμεία της χρηματοδότησης ήταν από το κράτος» υπογράμμισε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Αν εφαρμόζαμε την περίφημη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που είναι στο μνημόνιο θα οδηγούμαστε σε τυφλές μειώσεις στις επικουρικές».

«Η πρόταση η δική μου προς το υπουργικό συμβούλιο είναι να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους σε μία σύνταξη» σημείωσε.

Ποτάμι: Έλυσε το Ασφαλιστικό μέσα από την TV

Δριμύτατη επίθεση στον υπουργό Εργασία εξαπέλυσε το Ποτάμι: «Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγγειλε από τηλεοράσεως εθνική σύνταξη 390 ευρώ και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Μέτρα που αφορούν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων ανακοινώνονται με απίστευτη ελαφρότητα από τους υπουργούς του νέου καθεστώτος.

» Με την ίδια άνεση που έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ 13η σύνταξη και αυξήσεις, τώρα προχωρά σε μεγάλες περικοπές και νέες έκτακτες εισφορές. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πληρώνουν ξανά το κόστος του λαϊκισμού δεκαετιών που ενισχύεται συνεχώς από τα ψέματα και την ανικανότητα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

» Είναι σαφές, σε όσους γνωρίζουν καλά την πολυπλοκότητα και τις ανισότητες του σημερινού ασφαλιστικού συστήματος, πως αυτές οι εξαγγελίες δεν αντιμετωπίζουν τα σημερινά προβλήματα αλλά προσθέτουν νέα.

» Ο υπουργός Κατρούγκαλος 'έλυσε' το ασφαλιστικό μέσα από μία τηλεοπτική εκπομπή. Δυστυχώς η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αλλοπρόσαλλη τακτική της πρώτης. Και ο λογαριασμός που πηγαίνει στον πολίτη όλο και μεγαλώνει.»

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90