21/10/2015
Κυβέρνηση: Μηδενικό ΦΠΑ σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, 6% στα φροντιστήρια και 13% σε δημοτικά γυμνάσια και λύκεια

 

Μηδενικός ΦΠΑ για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, ΦΠΑ 6% σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και ΙΕΚ και επιβολή ΦΠΑ 13% σε ιδιωτικά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια: Σε αυτή τη λύση προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές για το επίμαχο ζήτημα της επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) είχαν σήμερα από κοινού συνεδρίαση, με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα.

Για πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προϊδέασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, εξερχόμενος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θα υπάρξουν κυβερνητικές ανακοινώσεις, δεν θέλω να προτρέξω, υπάρχει πολύ καλή εξέλιξη», δήλωσε για το θέμα του 23% ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συμμετέχοντες στη σύσκεψη, προγραμματίζεται υπουργικό συμβούλιο για μεθαύριο Πέμπτη, 22 Οκωβρίου, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα αποφασιστεί πότε θα κατατεθεί στη Βουλή. Νωρίτερα, υπουργός ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει «σύντομα».

Η κυβέρνηση τρέχει με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την ορκωμοσία κιόλας της κυβέρνησης, έχει ζητήσει από τους υπουργούς να ολοκληρωθούν εγκαίρως όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αξιολόγηση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία πρέπει να γίνει εντός του 2015. Ταυτόχρονα, όμως, έχει ζητήσει και την ενεργοποίηση και επίσπευση του κυβερνητικού σχεδιασμού που ακούει στον όρο «παράλληλο πρόγραμμα» και έχει βασική στόχευση την ανακούφιση όσων πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο πακέτο, και, όπως δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, «υπάρχει και μια άλλη σειρά μέτρων τα οποία θα ψηφιστούν περίπου στις 15 Νοεμβρίου».

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90