17/10/2015
Αύξηση των επιτοκίων προβλέπεται το συντομότερο για την τράπεζα της Αγγλιας

 

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια της νωρίτερα παρά αργότερα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας σήμερα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σε ομιλία της στο Brighton, η αξιωματούχος της BOE, Kristin Forbes δήλωσε ότι έχει υπερτονιστεί το αίσθημα φόβου και καταστροφής για τις αναδυόμενες αγορές.

"Οι ειδήσεις για την παγκόσμια οικονομία δεν με έχουν υποχρεώσει να προσαρμόσω την προηγούμενη εκτίμηση μου ότι η επόμενη κίνηση στα βρετανικά επιτόκια θα είναι προς τα πάνω και ότι θα γίνει πιο σύντομα αντί αργότερα", δήλωσε στο πλαίσιο της ομιλίας του.

Η αξιωματούχος αναγνώρισε πάντως ότι "η βρετανική οικονομία δεν έχει ανοσία" στην παγκόσμια επιβράδυνση, προσθέτοντας ότι πολλές αναδυόμενες αγορές "κάνουν την επωφελή μετάβαση προς πιο βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη".

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν πάντως ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα περιμένει την αμερικανική Federal Reserve να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων της από το 2006 πριν προχωρήσει η ίδια σε σύσφιξη της πολιτικής της.

 

Πηγή: capital.gr


efm_728x90