06/02/2014
Ευθύνες στην τρόικα για τις καθυστερήσεις στον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών καταλογίζει το ΤΧΣ

 

Επιστολή προς την τρόικα για τις επιπτώσεις που θα έχουν για τις ελληνικές τράπεζες οι καθυστερήσεις στον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών και του νέου νόμου για τις αυξήσεις κεφαλαίου, απέστειλε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στην επιστολή εκφράζεται η έντονη ανησυχία του Ταμείου, ενώ υπογραμμίζεται η ευθύνη της τρόικας για τις καθυστερήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank και στερούν από το Ταμείο τη δυνατότητα αξιοποίησης της θετικής συγκυρίας στις κεφαλαιαγορές για την ταχύτερη ιδιωτικοποίηση των τραπεζών.

Μάλιστα γίνεται ειδική αναφορά σε διεθνείς επενδύτες οι οποίοι έχουν ενδιαφερθεί για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank.

Επίσης, στην επιστολή του Ταμείου υπενθυμίζεται πως αποστολή του είναι η αναδιάρθρωση των τραπεζών και η όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή τους στον ιδιωτικό τομέα και καλεί την τρόικα να συμβάλει δημιουργικά στον σχηματισμό των κατάλληλων προϋποθέσεων και στην εξασφάλιση προς το Ταμείο όλων των απαραίτητων εργαλείων προκειμένου αυτό να μπορέσει να επιτελέσει το έργο του.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90