01/10/2015
ΤΑΙΠΕΔ: Μέχρι 15/12/2015 πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

 

Σχετικά με το αναμορφωμένο Ταμείο, ο πρόεδρος του Ταμείου, Γιώργος Μιχελής, και ο διευθύνων σύμβουλος, Άρης Ξενόφως, δήλωσαν ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, που πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 15 Οκτωβρίου, θα δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» και εξειδικευμένα ξένα επενδυτικά κεφαλαία.

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, προκείμενου να αποφευχθεί η εφαρμογή των κανόνων που προβλέπουν μεταξύ άλλων και κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, που θα τεθούν σε ισχύ 1η Ιανουαρίου 2016, όπως τόνισε η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σχετικά με την αναμόρφωση-ενίσχυση του Ταμείου, ο πρόεδρος Γιώργος Μιχελής και ο διευθύνων σύμβουλος, Άρης Ξενόφως, δήλωσαν ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας – που θα πρέπει να ψηφιστεί έως τις 15 Οκτωβρίου – θα δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και εξειδικευμένα ξένα επενδυτικά κεφαλαία.

Σημείωσαν ότι ειδικά για την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων θα είναι δυνατή και η εξεύρεση χρηματοδότη από επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού, με στόχο να υπάρξει χρηματοδότηση όσων επιχειρήσεων κριθούν βιώσιμες.

Τόνισαν ακόμα ότι η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων θα γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει ιδιαίτερα τους οφειλέτες στεγαστικών δανείων.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90