28/09/2015
Στο Παρίσι αντιπροσωπεία του ΣΕΒ για επενδύσεις

 

Στο Παρίσι θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεόδωρο Φέσσα, για συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς και με τη διοίκηση του αντίστοιχου γαλλικού Συνδέσμου.

Στόχος της επίσκεψης είναι η προετοιμασία του εδάφους για προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και η διερεύνηση πιθανών πεδίων συνεργασιών σε μια σειρά από τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Στην αποστολή θα μετέχουν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων από ευρύ φάσμα, όπως: κατασκευές, ενέργεια, βιομηχανία (μέταλλα), φάρμακα, λιανεμπόριο, πληροφορική & επικοινωνίες, ασφάλειες, τράπεζες και βιομηχανικός εξοπλισμός.

Σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας κάνει λόγο για «ελληνογαλλική συμμαχία για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη» και προσθέτει:

«Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τη γαλλική πλευρά για τον καίριο ρόλο και τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στη χώρα μας όλη αυτή την περίοδο. Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε στους γάλλους συναδέλφους μας ότι η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα ευκαιριών για επενδύσεις, που είναι μονόδρομος να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Είμαστε εδώ επίσης για να αναστρέψουμε το κλίμα φυγής μεγάλων γαλλικών επενδύσεων τα προηγούμενα χρόνια από τη χώρα μας και να αναδείξουμε νέα πεδία συνεργασίας.

» Είμαστε τέλος εδώ για να επιβεβαιώσουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί ζωτικό κομμάτι της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, καθώς διαθέτει και την πολιτική συναίνεση αλλά και βούληση για να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Η ανάπτυξη και η ευημερία της χώρας μας είναι στενά συνυφασμένες με τη συνεργασία, την εξωστρέφεια και τις επενδύσεις και σε αυτήν την εθνική προσπάθεια οι επιχειρηματικές συμπράξεις με τις γαλλικές επιχειρήσεις αποτελούν ευκαιρία και για τις δύο χώρες».

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν καθώς και με τη διοίκηση του γαλλικού Συνδέσμου (MEDEF) με την οποία θα παραχωρήσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90