29/01/2014
Στουρνάρας: Το 2014 πιο αποδοτικό στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

 

Στην εκτίμηση ότι το 2014 θα είναι το πιο αποδοτικό έτος στην αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου με σημαντικά οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο και την ελληνική οικονομία, διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου και Ευκλείδη Τσακαλώτου, για το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο και αλλαγής του καταστατικού του.

Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τους δύο βουλευτές μετά από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, σχετικά με τις καθυστερήσεις των ιδιωτικοποιήσεων και τις πληροφορίες ότι η τρόικα εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με ένα ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης με ξένη διοίκηση και έδρα το Λουξεμβούργο.

«Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει δηλώσεις αξιωματούχων ευρωπαϊκών οργάνων και τα σχετικά δημοσιεύματα. Οι θέσεις της χώρας διατυπώνονται επίσημα μέσω της εκπροσώπησής της στα ευρωπαϊκά όργανα» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών στην απάντησή του.

Ειδικότερα για το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι «εκτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται από το ελληνικό Δημόσιο. Το πρόγραμμα αυτό εκτελείται εντός του πλαισίου που διαμορφώνουν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, οι προβλέψεις των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά πρωτίστως το ισχύον εθνικό και κοινοτικό δίκαιο».

Ο υπουργός υπενθυμίζει ότι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η μείωση του δημόσιου χρέους και η προσέλκυση σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων που θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας και, όπως σημειώνει, εκτιμάται ότι «το 2014 θα είναι το πιο αποδοτικό έτος του εκτελούμενου προγράμματος με σημαντικά οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο αλλά και την ελληνική οικονομία».

 

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90