24/09/2015
Το σχέδιο για το ασφαλιστικό - Κούρεμα στις υψηλές συντάξεις προανήγγειλε ο Κατρούγκαλος

 

Κατρούγκαλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 12 και 13 Οκτωβρίου ο υπουργός θα παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις στην επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιδιώκοντας να καταστήσει ευρωπαϊκό -και όχι διμερές- το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων. Να σημειωθεί ότι για την προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων στις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς να εμπλακεί στον διάλογο το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

«Να απαλλαγεί η δημόσια διοίκηση από την κομματοκρατία»

Την ανάγκη να καταστεί η δημόσια διοίκηση «εργαλείο ανάπτυξης του τόπου», αποδεσμευμένη από κομματικές και πολιτικές εξαρτήσεις, καθώς και να παταχθεί η γραφειοκρατία επισήμαναν τόσο η νέα όσο και η απερχόμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. «Επιτέλους, να απαλλαγεί η δημόσια διοίκηση από την κομματοκρατία. Δεν είναι ο χώρος βολέματος του κομματικού στρατού. Η δημόσια διοίκηση δεν αφορά το κάθε κόμμα, αφορά την πατρίδα και την κοινωνία», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στόχος είναι, προσέθεσε, «να σπάσουμε το καρκίνωμα της γραφειοκρατίας», διότι -όπως εξήγησε- αυτή συχνά χρησιμοποιείται ως όπλο για την αδιαφάνεια και τη διαφθορά.

Ο ίδιος χρησιμοποίησε παλαιά ρήση του Γεωργίου Ράλλη ότι η δημόσια διοίκηση είναι ο «μεγάλος ασθενής» για να συμπληρώσει λέγοντας ότι αυτό συμβαίνει διότι δεν μπόρεσε να γίνει το εργαλείο ουσιαστικής ανάπτυξης για τη χώρα. Τάχθηκε υπέρ της «αξιοκρατίας, της αξιοσύνης και της αξιολόγησης», αρκεί -όπως είπε- οι θεσμοί που θα επωμιστούν αυτό το έργο να μην αμφισβητούνται από κανέναν. Διαβεβαίωσε, επίσης, πως η νέα ηγεσία θα λειτουργήσει χωρίς στερεότυπα και οτιδήποτε θετικό έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια, θα το χρησιμοποιήσει, ενώ κάλεσε τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Αντώνη Μανιτάκη «να δίνει λίγο από τον ελεύθερο χρόνο του» για να παρέχει, ως ειδικός, συμβουλές σε κρίσιμα ζητήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Τόνισε την ανάγκη απαλλαγής του δημόσιου τομέα από τη γραφειοκρατία και την κομματικοποίηση και υποσχέθηκε ότι «δεν θα χτίσουμε από το μηδέν, αλλά θα αξιοποιήσουμε οτιδήποτε θετικό προέρχεται από οπουδήποτε».

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90