22/09/2015
Αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής ζητά μετά την νίκη Τσίπρα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke Ντίτμαρ Μπαρτς

 

Στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ο απερχόμενος πρόεδρος της Κ.Ο. του Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι παραβρέθηκε στην κεντρική ομιλία του στο Σύνταγμα.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke Ντίτμαρ Μπαρτς ζήτησε να υπάρξει αλλαγή της γερμανικής και της ευρωπαϊκής πολιτικής μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα, ενώ τάχθηκε υπέρ και ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος.

«Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα κάλεσμα προς τον κύριο Σόιμπλε, την κυρία Μέρκελ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το εκλογικό αποτέλεσμα και πάνω απ’ όλα να μιλήσουν άμεσα για την επίλυση του ζητήματος του χρέους», τόνισε ο Μπαρτς μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή Morgenmagazin του γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD.

«Τώρα χρειαζόμαστε, και το ΔΝΤ το λέει αυτό, επιτέλους μια διευθέτηση», πρόσθεσε και προς αυτή την κατεύθυνση ο Μπαρτς πρότεινε τη διεξαγωγή ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος.

Παράλληλα πρέπει επιτέλους να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, ώστε να προαχθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση, εκτίμησε ο ίδιος.

Και ο απερχόμενος πρόεδρος της Κ.Ο. του Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι εκτίμησε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο SWR ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει την ίδια πορεία, όμως υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει δώσει στους πιστωτές της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει τα όσα έχει υπογράψει, είναι σκληρό αλλά δεσμευτικό, εξήγησε ο Γκίζι. Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει «ένα κάποιο περιθώριο» το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90