18/09/2015
Βαρουφάκης: Πήγε για διαπραγμάτευση στη Λετονία αλλά ξέχασε τις ελληνικές προτάσεις

 

Μια απίστευτη ιστορία για τον Γιάνη Βαρουφάκη, περιγράφει σήμερα ο "Μικροοικονομικός" στα Νέα, που αν ισχύει δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η διαπραγμάτευση για το νέο μνημόνιο. Ο τότε υπουργός Οικονομικών, όταν έφτασε στην πρωτεύουσα της Λετονίας συνειδητοποίησε ότι τα είχε όλα, εκτός από τον φάκελο της διαπραγμάτευσης, δηλαδή τις ελληνικές θέσεις που έπρεπε να μεταφέρει στους ομολόγους του.

Έψαξαν οι συνεργάτες του αλλά πουθενά ο φάκελος. Είχε μείνει στην Αθήνα.

"Να έρθει αμέσως ο φάκελος στη Λετονία" ήταν η εντολή που δόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Αλλά η απάντηση που πήραν οι συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν πως "θέλει τρεις μέρες με το ταχυδρομείο και στον προϋπολογισμό έχουν κοπεί τα κονδύλια για ταχυμεταφορές. Για να πάρουμε το ΟΚ για έκτακτη ταχυμεταφορά απαιτούνται επίσης τρεις μέρες".

Ο φάκελος παρέμενε στην Αθήνα, αφού αντίγραφό του δεν υπήρχε σε κανέναν υπολογιστή, ούτε στον προσωπικό του κ. Βαρουφάκη, ώστε να σταλεί άμεσα και... χωρίς κόστος, με ένα e-mail.

Τελικά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κάποιος από το υπουργείο βρήκε έναν γνωστό στα ΕΛΤΑ και με 168 ευρώ κατάφερε και έστειλε το φάκελο στη Ρίγα. Ισως βεβαίως να ήταν καλύτερα να είχαν χαθεί οι ελληνικές θέσεις αφού στη συνεδρίαση εκείνη η ελληνική αποστολή υπέστη δεινή ήττα και ο πρώην υπουργός απομονώθηκε. Ηταν η ημέρα που οι εταίροι κατάλαβαν ότι από την πλευρά της Ελλάδας είχε χαθεί η σοβαρότητα...

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90