16/09/2015
Καμία μείωση των ΠΕΠ για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ

 

Τυχόν μείωση των προϋπολογισμών των περιφερειακών προγραμμάτων για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 θα είναι "ναυάγιο" για την εθνική οικονομία, επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας σε ευρεία σύσκεψη για το ΕΣΠΑ παρουσία του υπουργού Οικονομίας , Νίκου Χριστοδουλάκη.

Η σύσκεψη για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των Περιφερειών, των παραγωγικών φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων είχε ως στόχο την επίλυση θεμάτων αποτελεσματικής ολοκλήρωσής του, καθώς και την ενημέρωση επί σειρά θεμάτων ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

Ο κ. Αγοραστός προειδοποίησε ότι αν "κλείσουν" τα περιφερειακά προγράμματα στο 100% της ευρωπαϊκής συμμετοχής χωρίς την εθνική συμμετοχή, οι ελληνικές Περιφέρειες θα χάσουν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Επίσης, σημείωσε ότι εάν δεν δοθεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εθνικών πόρων, τον ερχόμενο χειμώνα οι Περιφέρειες να δηλώσουν αδυναμία να παράγουν έργο που σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια των πολιτών.

 

Πηγή: capital.gr


efm_728x90