15/09/2015
Μετά τις εκλογές η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

 

Την πρόθεση της ΕΕ να συνεργαστεί με όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου διατύπωσε χθες ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Γκίντερ Ετινγκερ, εκφράζοντας την ελπίδα το νέο πρόγραμμα βοήθειας να εφαρμοστεί από μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας.

Ο επίτροπος εκτίμησε πως η Ελλάδα μετά τις εκλογές θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει υποσχεθεί και διερωτήθηκε πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία για να βελτιώσει το πρόγραμμα το οποίο ο ίδιος υπέγραψε.

«Σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας θα παίξει σημαντικό ρόλο», συμπλήρωσε. Εξέφρασε επίσης ανησυχία για την κόπωση που δείχνουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Η ευρωπαϊκή οικονομία σημειώνει ανάπτυξη, όμως ο Ετινγκερ εμφανίζεται επιφυλακτικός για το μέλλον. «Δεν έχουμε λόγο να έχουμε ιδιαίτερη ανησυχία, όμως παράλληλα δεν υπάρχει και κανένας λόγος για χαλάρωση», υπογράμμισε σχετικά.

Οταν δε ρωτήθηκε αν φοβάται πως μειώνεται η διάθεση για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, ο επίτροπος απάντησε ότι «πολλές χώρες στην Ευρώπη προχώρησαν σε επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις» και προσέθεσε ότι η Ιρλανδία ήταν μια επιτυχία, όπως και ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία βρίσκονται στον σωστό δρόμο. «Ομως», συνέχισε, «παρατηρώ και μια κούραση από τις μεταρρυθμίσεις. Ο καιρός που εξαγόρασε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τους Ευρωπαίους με τη γενναιόδωρη νομισματική του πολιτική, χρησιμοποιήθηκε πολύ λίγο».

 

Πηγή: ethnos.gr


efm_728x90