14/09/2015
Σαρωτικοί έλεγχοι σε βάθος δεκαετίας σε καταθέσεις και εισοδήματα σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη

 

Σαρωτικούς ελέγχους σε βάθος δεκαετίας από ειδική ομάδα του ΣΔΟΕ σε όλους τους πολίτες προκειμένου να διασταυρωθούν τα εισοδήματά τους με τις καταθέσεις τους προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλέξιάδης, ο οποίος άφησε αιχμές για εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, λέγοντας ότι «ελπίζω μετά τις 20 του μηνός να μπορώ να μιλήσω για τη λίστα Λαγκάρντ».

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι «από τις 24.000 πολίτες που έβγαλαν λεφτά έξω, έχουν ελεγχθεί μόλις οι 1.500. Όποιος γυρίσει χρήματα από αυτά που σήκωσε το προηγούμενο διάστημα, δεν έχει πρόβλημα, ακόμη και από πριν το 2015. Αυτήν την εποχή ο ΣΔΟΕ συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τα δεδομένα των καταθέσεων των προηγούμενων χρόνων. Σε κάποιες περιπτώσεις θα πάμε και 10 χρόνια πίσω. Όσοι δεν δικαιολογούνται, θα κληθούν να δώσουν στοιχεία. Όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, πάμε περισσότερα χρόνια πίσω. Ο συντονισμός και ο έλεγχος εναπόκειται στη δικαιοσύνη, καθώς έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία. Είμαι υπηρεσιακός υπουργός και δεν μπορώ να ανοίξω το στόμα μου. Όταν φύγει αυτό το βάρος από πάνω μου, θα μπορώ να πω περισσότερα. Ξέρω ότι είναι 2.062 περιπτώσεις, πολλές εκ των οποίων ελέγχονται και για άλλα πράγματα. Από αυτές, έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 150 μέχρι σήμερα. Ελπίζω μετά τις 20 του μηνός να μπορώ να μιλήσω για τη λίστα Λαγκάρντ. Αν είχαμε αντιγράψει το παράδειγμα της Γερμανίας, τα λεφτά θα ήταν στο ταμείο».

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ ο κ. Αλεξιάδης ισχυρίστηκε ότι για το 2015 θα παραμείνει ίδιος με τον αντίστοιχο φόρο του 2014, ενώ για το ερχόμενο έτος «θα πρέπει να καθίσουν τα κόμματα και να συζητήσουν για το πως θα είναι. Για να βγουν τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων».

Τέλος, προανήγγειλε και μειώσεις στις δόσεις για όσους εντάχθηκαν στις 100 δόσεις ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ υπογράμμισε ότι «οι 100 δόσεις τελείωσαν και δεν μπορεί να ενταχθεί κανένας».

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90