06/07/2015
Λ.Κατσέλη και Δ.Μάρδας για δήλωση Βαλαβάνη σχετικά με τις θυρίδες

 

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κα Λούκα Κατσέλη σχολίασε ότι: «Η πρόσβαση των πελατών στις θυρίδες που διατηρούν σε υποκαταστήματα τραπεζών θα προσδιοριστεί χρονικά από την επικείμενη έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο των θυρίδων αποτελεί προσωπικό δεδομένο των πελατών και πρόσβαση σε αυτές έχουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι». Η ανακοίνωση της κας Κατσέλη έγινε επειδή λίγο νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι καθένας μπορεί να πάρει από τη θυρίδα του στην τράπεζα ό,τι θέλει εκτός από μετρητά.  Ο αρμόδιος υπάλληλος της τράπεζας θα μπορούσε να ελέγχει αν ο κάτοχος της θυρίδας αποσύρει έγγραφα ή κοσμήματα και όχι χαρτονομίσματα, είπε χαρακτηριστικά η κα Βαλαβάνη.

Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης  δήλωσε σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό ότι πρόκειται περί εισήγησης της αναπληρώτριας υπουργού και όχι για απόφαση της κυβέρνησης.

Αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ερωτηθείς στον ΑΝΤ1 για το θέμα, απάντησε πως "Κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στις θυρίδες μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες".

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι το περιεχόμενο των θυρίδων είναι μυστικό και ουδείς εκτός από τους κατόχους τους δεν μπορεί να γνωρίζει τι περιέχουν. Σε περίπτωση, πάντως, που παραταθεί η αργία των τραπεζών, είναι πιθανόν να πράξουν ειδικές προβλέψεις για τις θυρίδες - άγνωστο όμως προς ποία κατεύθυνση.

Σύσκεψη τραπεζικών στελεχών ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ

Στο μεταξύ, σύσκεψη τραπεζικών στελεχών για να εξετασθεί η κατάσταση στο πιστωτικό σύστημα της χώρας ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί στις 22.00, στην Εθνική Τράπεζα, υπό την πρόεδρο της Εθνικής και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκας Κατσέλη.

 

Πηγή: www.express.gr


efm_728x90