04/07/2015
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ρευστότητα 1 δισεκ. μέχρι τη Δευτέρα δήλωσε η Κατσέλη

 

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είπε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαθέτει ακόμα «μαξιλαράκι» ρευστότητας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ για τη συνέχεια αναμένει τις αποφάσεις της ΕΚΤ.
 
Οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ρευστότητα έως τη Δευτέρα, ενώ στη συνέχεια η ρευστότητά τους εξαρτάται από τις αποφάσεις της ΕΚΤ, δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης για το τραπεζικό σύστημα που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Η κ. Κατσέλη προσέθεσε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαθέτει «μαξιλαράκι» ρευστότητας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωτράπεζας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
 
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την παροχή έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.
 
Πάντως, την Πέμπτη ο διοικητής της Τράπεζας της Μάλτας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ άφησε να εννοηθεί πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερο «κούρεμα» των εγγυήσεων που πρέπει να καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες ώστε να έχουν πρόσβαση στον ELA.
 
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η πρόσβαση στην έκτακτη ρευστότητα του Ευρωσυστήματος θα είναι ακριβότερη για τα ελληνικά ιδρύματα.
 
 
Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90