02/07/2015
Για την καταβολή συντάξεων λειτουργούν 1.155 τραπεζικά καταστήματα

 

Για την καταβολή συντάξεων στους δικαιούχους λειτουργούν 1.155 τραπεζικά καταστήματα από τις τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τονίζει με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της ΕΕΤ, Λούκα Κατσέλη.

 "Από χθες, και κατά τη υπόλοιπη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, από τα τραπεζικά καταστήματα που καταβάλλουν συντάξεις στους δικαιούχους ή από τα Κέντρα Ειδικών Συναλλαγών πραγματοποιούνται παράλληλα καταθέσεις καθώς και έκδοση νέων χρεωστικών καρτών και πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται από κάθε τράπεζα" τονίζει η κ. Κατσέλη και προσθέτει:

 "Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά από τις ανακοινώσεις της τράπεζας συνεργασίας τους. Για συγκεκριμένες συναλλαγές, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημόσιου ή κοινωνικού συμφέροντος, αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 Τα αιτήματα πρέπει να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (call centers) των πιστωτικών ιδρυμάτων ή/και μέσω υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στις ιστοσελίδες των πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που τους παρέχονται. Στη συνέχεια, η Τράπεζα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών η οποία και αξιολογεί την έγκριση του συνόλου ή μέρους του ποσού των εν λόγω συναλλαγών.

 Για τους ανά τράπεζα αριθμούς τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέχουν στο από 30 Ιουνίου Δελτίο Τύπου της ΕΕΤ." 

 

Πηγή: capital.gr


efm_728x90