01/07/2015
Διευκρινίσεις για την μισθοδοσία από το υπουργείο Εργασίας

 

Χωρίς περιορισμούς, ηλεκτρονικά ή με την κατάθεση μετρητών και επιταγών, μέσω συγκεκριμένων υποκαταστημάτων τραπεζών που θα υποδειχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μπορεί να γίνεται η μισθοδοσία των εργαζομένων, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υποστηρίζει ότι δεν δικαιολογείται για κανένα λόγο η μη εμπρόθεσμη καταβολή της μισθοδοσίας, καθώς δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα καταβολής των μισθών χωρίς περιορισμούς, ηλεκτρονικά ή με την κατάθεση μετρητών/επιταγών, μέσω συγκεκριμένων υποκαταστημάτων τραπεζών που θα υποδειχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Μάλιστα, καθιστά σαφές ότι ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, ενώ υποστηρίζει ότι υπάρχουν φαινόμενα παραβατικότητας από εργοδότες, τα οποία με πρόσχημα τη διενέργεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, αποσταθεροποιούν την αγορά εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Αναλυτικά, επισημαίνει ότι η επιβολή «αδειών» στους εργαζομένους –με ή χωρίς αποδοχές– καθώς και η «απεργία» επιχειρήσεων (lock out) είναι παράνομες ενέργειες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 

Πηγή: kathimerini.gr


efm_728x90