01/07/2015
Δεν δικαιολογείται η μη εμπρόθεσμη καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας

 

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνει ότι δεν δικαιολογείται για κανένα λόγο η μη εμπρόθεσμη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, μετά και από τις νέες ρυθμίσεις που προβλέφθηκαν με σκοπό τη διευκόλυνση της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενέργειες της Κυβέρνησης, δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα καταβολής της μισθοδοσίας χωρίς περιορισμούς, ηλεκτρονικά ή με την κατάθεση μετρητών/επιταγών, μέσω συγκεκριμένων υποκαταστημάτων τραπεζών που θα υποδειχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας με στόχο την ενίσχυση των ελέγχων σε επιχειρήσεις όπου έχουν γίνει καταγγελίες για "μη – τήρηση της εργατικής νομοθεσίας με αφορμή την τραπεζική αργία".

 

Πηγή: www.capital.gr


efm_728x90