29/06/2015
Ξεκάθαρα σημαντικές οι επόμενες ημέρες για την Ελλάδα επισημαίνει η Κριστίν Λαγκάρντ

 

«Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και άλλες χώρες στην περιοχή και είναι έτοιμο να παρέχει βοήθεια όποτε χρειάζεται»

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι ξεκάθαρα σημαντικές» επισημαίνει για το ελληνικό ζήτημα η Κριστίν Λαγκάρντ σε δήλωσή της μετά την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η επικεφαλής του Ταμείου δηλώνει απογοητευμένη από την χωρίς αποτέλεσμα διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα επιμένοντας ότι εκτός από τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη σταθερότητα του χρέους.

Η δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ:

«Ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για τις ατελέσφορο αποτέλεσμα των πρόσφατων συζητήσεων για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Εξέφρασα την απογοήτευσή μου και υπογράμμισα τη δέσμευση να συνεχίσω την εμπλοκή μου με τις ελληνικές αρχές.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ξεκάθαρα σημαντικές. Καλωσορίζω τις δηλώσεις του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ. Οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι η ζώνη του ευρώ σήμερα είναι σε μια ισχυρή θέση για να ανταποκριθεί στις εξελίξεις με έναν έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο όπως αυτό χρειαστεί.

Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και άλλες χώρες στην περιοχή και είναι έτοιμο να παρέχει βοήθεια όποτε χρειάζεται

Συνεχίζω να πιστεύω ότι απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση προκειμένου να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ελλάδα με τις απαραίτητες δομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα υποστηριχθούν από κατάλληλα μέτρα για τη σταθερότητα της οικονομίας και του χρέους. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να επιδιώκει την προσέγγιση με τις Ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους μας».

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90