20/01/2014
Έτοιμη η κυβέρνηση ενόψει έλευσης της τρόικας

 

Έτοιμη δηλώνει η κυβέρνηση ενόψει έλευσης της τρόικας και για τον σκοπό αυτό έγινε και το Σάββατο σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. 

Η σύσκεψη έγινε για τον καλύτερο συντονισμό όλων των υπουργείων με αφορμή και τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας από το κλιμάκιο των δανειστών. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης στο Μαξίμου, είπε ότι η τρόικα δεν έχει σκληρύνει τη στάση της και ότι η κυβέρνηση έχει επιχειρήματα και στέλνει ό,τι πρέπει να σταλεί όσον αφορά τα στοιχεία της πορείας του προϋπολογισμού.

«Και οι προηγούμενες συσκέψεις και αυτές σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας εξερχόμενος της σύσκεψης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

«Η Τρόικα δεν σκλήρυνε στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας όταν ερωτήθηκε αν η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και δεν δέχεται τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων.

Ερωτώμενος αν η Τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμά μας, ο κ Στουρνάρας ανέφερε: « Όχι, όχι δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα». Ο κ.Στουρνάρας υπογράμμισε πως δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής του κ. Τσίπρα για το δάνειο ενώ στην ερώτηση ποια θα είναι τα μέτρα του 1,2 δισ. που θα προταθούν σε σχέση με το δημοσιονομικό του 2014, ανέφερε: «Θα τα δείτε».

 

 

Πηγή: www.express.gr


efm_728x90