23/06/2015
Γερμανικό FDP: Όσον αφορά την Ελλάδα οι πιστωτές πρέπει να τηρήσουν σκληρή στάση

 

Οποιαδήποτε νέα αλληλεγγύη προς την Ελλάδα θα πρέπει να δοθεί σε αντάλλαγμα με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρόεδρος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rhein-Zeitung ο Λίντνερ προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να μειωθεί η πίεση προς την Ελλάδα. «Ανησυχούμε ότι η Γερμανία και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μπορεί να είναι πολύ επιεικείς. Αυτό θα είχε πολιτικές επιπτώσεις ντόμινο. Στη συνέχεια οι αριστεροί λαϊκιστές στην Ισπανία μπορεί να προσπαθήσουν να αποφύγουν τις ευθύνες τους», υπογράμμισε ο Λίντνερ.

«Νέα βοήθεια και νέα αλληλεγγύη μπορεί να δοθεί (στην Ελλάδα) με αντάλλαγμα αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε. «Οι Έλληνες δεν μπορούν να τραβούν πλέον τους Ευρωπαίους από τη μύτη», δήλωσε ο πρόεδρος του FDP.

Εξάλλου σε άρθρο του στην εφημερίδα Wesser-Kurier, ο Λίντνερ υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε «υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει» και «συνειδητά απομάκρυνε τη χώρα του από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

«Δεν μπορεί να πληρώσει η ευρωζώνη τον λογαριασμό για αυτή τη λανθασμένη πολιτική», εκτίμησε.

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ με τις λάθος προϋποθέσεις θα ήταν, σύμφωνα με τον Λίντνερ, πιο επικίνδυνη από μια συντεταγμένη αποχώρηση.

Την ίδια άποψη έχει και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπντσντορφ, επίσης μέλος του FDP.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό WDR 5 υποστήριξε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η καλύτερη λύση για την τρέχουσα κρίση.

«Αν η Ελλάδα βγει (από το ευρώ), τότε τουλάχιστον θα γνωρίζουμε ότι κάποτε θα τελειώσουν οι πληρωμές, διότι η Ελλάδα έχει το δικό της νόμισμα, μπορεί να προχωρήσει σε υποτίμηση, θα γίνει πιο ανταγωνιστική. Γι’ αυτό το Grexit είναι μια δυνατότητα με την οποία η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να επιβαρύνει τους φορολογούμενους στον βορρά», κατέληξε ο Λάμπντσντορφ.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90