23/06/2015
Ντάισελμπλουμ - Μοσκοβισί: Ισχυρή βάση συζήτησης η ελληνική πρόταση

 

Οι ελληνικές προτάσεις ειναι μια "καλή βαση" συζήτησης αλλά οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε επόμενο Eurogroup σε λίγες μέρες, δήλωσαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ευρωζωνης Γερούν Ντέιζεμπλούμ και ο Επίτροπος Μοσκοβισί.

Οι δύο άνδρες σημείωσαν πως αναμένουν κατάλογο με πρόσθετες ελληνικές προτάσεις και στη συνέχεια με προαπαιτούμενες απο ελληνικής πλευράς ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν απο την Βουλή των Ελλήνων.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η ελληνική πρόταση έφτασε με καθυστέρηση και ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα επιθυμούσαν να την είχαν λάβει νωρίτερα για να την εξετάσουν. Ο Π. Μοσκοβισί πρόσθεσε, από την πλευρά του, ότι οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν αμέσως δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος ως το επόμενο Eurogroup που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδος.

Ερωτηθείς αν υπήρξε αποστολή εσφαλμένης πρότασης, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι όντως υπήρξαν δύο προτάσεις, η μία ελήφθη αργά το βράδυ χθες και η άλλη σήμερα το πρωί, όμως όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν είχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Πρόσθεσε, ακόμη ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Ερωτηθείς για ποιό λόγο συνεκλήθη το Eurogroup, ενώ δεν υπήρξε αποτέλεσμα, ο Γ. Ντέιζεμπλουμ απάντησε ότι κατά βάση το Eurogroup συνεκλήθη αμέσως μετά την απόφαση για τη σύγκληση της σημερινής Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

Καταλήγοντας, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η ελληνική πρόταση αποτελεί μια «ισχυρή και συνολική βάση» συζήτησης, αλλά απομένει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει. «Καλωσορίζουμε την ελληνική πρόταση ως ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ και ως μια ευκαιρία για να επιτύχουμε συμφωνία αυτήν την εβδομάδα. Η συνεδρίαση του Eurogroup διήρκησε περίπου μία ώρα.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90