16/06/2015
Λευκός Οίκος: Επιτακτική ανάγκη να καταλήξουν σε συμφωνία Ελλάδα και δανειστές

 

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ στο ελληνικό ζήτημα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ κάλεσε Αθήνα και δανειστές να προχωρήσουν σε συμφωνία βρίσκοντας κοινή συνισταμένη.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο Τζος Ερνεστ ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι σε θέση να έρθουν σε συμφωνία χωρίς να προκληθεί αναταραχή στις αγορές».

«Eίμαστε ξεκάθαροι στην θέση μας ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιμετωπίσει για καιρό τώρα αρκετές δυσκολίες και έχει κάνει βήματα για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση και να επανέλθει η οικονομία σε υγιή επίπεδα» πρόσθεσε αναγνωρίζοντας ότι «οι Έλληνες έχουν κάνει θυσίες και προσπάθειες».

«Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της θα πρέπει να καταλήξουν σ' ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης. Όλοι οι συμμετέχοντες στον διάλογο καταλαβαίνουν το τι διακυβεύεται και το πόσο σημαντική είναι μια συμφωνία» πρόσθεσε τονίζοντας ότι «σε  αυτή τη φάση οι δύο πλευρές πρέπει να προσπαθήσουν να βρεθεί κοινή συνισταμένη».

«Έχουμε πει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και μια τελική συμφωνία δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει και αυτές τις δεσμεύσεις» τόνισε ο Τζος Ερνεστ υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «η θέση μας είναι ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να προσέλθουν στον διάλογο με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε τέλος ότι ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και με διεθνείς οργανισμούς και ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90