15/06/2015
Ντομπρόβσκις: Μια συμφωνία για την Ελλάδα εξαρτάται πλέον από την πολιτική βούληση

 

Την άποψη ότι μια συμφωνία για την Ελλάδα εξαρτάται πλέον από την πολιτική βούληση, καθώς οι τεχνικές προϋποθέσεις για υπάρξει λύση πληρούνται εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στην τηλεόραση της Λετονίας.

«Η συμφωνία εξαρτάται πλέον από την πολιτική βούληση. Όλες οι πλευρές πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις», δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για το ευρώ.

Ο ίδιος εκτίμησε πως υπάρχουν οι τεχνικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία και εστίασε στην ανάγκη άρσης του αδιεξόδου.

«Χρειάζεται μια σαφής στρατηγική εξόδου, που θα αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και θα οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε σχετικά.

Επιπλέον, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δηλώνει πως η Ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε σενάριο σχετικά με την Ελλάδα.

Ο Ντομπρόβσκις σημείωσε την απογοήτευσή του μετά τη διακοπή το Σαββατοκύριακο του τελευταίου γύρου των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Λέγαμε πάντοτε ότι θα εξετάζαμε εναλλακτικούς τρόπους για τις μεταρρυθμίσεις που αναμένονταν με βάση το πρόγραμμα διάσωσης, εφόσον αυτοί έχουν πραγματική αξία», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας: «Ταυτόχρονα, τα κράτη - μέλη είναι για ευνόητο λόγο ανήσυχα και πρέπει να εγγυηθούμε ότι η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο σχετικά με την Ελλάδα».

Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μία σαφή και αξιόπιστη στρατηγική για το πώς θα ανακτήσει τη σταθερότητα στον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη. «Η μπάλα είναι σαφέστατα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.

 

Πηγή: ethnos.gr


efm_728x90